Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Duonos ir žaidimų“ receptas: islandiška žuvienė

Labiausiai į šiaurę nutolę skandinavai vertina jaukų maistą, nuo kurio šyla rankos ir rausvėja skruostai. Jis tinkamas ir mūsų platumai – sunku būtų atsisakyti dubenėlio šiltos sriubos už lango siautėjant gruodžiui.
Tinklaraštininkė Jurgita ir jos virta žuvienė
Tinklaraštininkė Jurgita ir jos virta žuvienė / Tinklaraštininkės, asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai (4 porcijoms):
(gaminimo laikas 40 min.)

  • 2 šaukštai aliejaus;
  • 10 g sviesto;
  • 1 poras;
  • 3 salierų stiebai;
  • 4 nedidelės bulvės;
  • 2 šaukštai pomidorų pastos;
  • 1,5 litro sultinio;
  • 200 g pasirinktos baltos žuvies filė (menkių, vilkešerių ar pan.);
  • 200 g riebios grietinėlės;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • svogūnų laiškų (patiekti).

Gaminimas:

1. Prikaistuvyje įkaitinkite aliejų, ištirpinkite sviestą. Sudėkite plonais griežinėliais pjaustytus porą ir salierus. Retsykiais pamaišydami kepkite 5 min., kol suminkštės.

2. Sukrėskite pomidorų pastą, patroškinkite dar kelias minutes.

3. Supilkite sultinį, sudėkite kubeliais pjaustytas bulves. Virkite, kol bulvės suminkštės. Pagardinkite pipirais.

4. Baigdami virti, sudėkite gabalėliais supjaustytą žuvį ir pavirkite dar 5 min.

5. Nukaiskite, supilkite 150 ml grietinėlės. Likusią suplakite su žiupsneliu druskos.

6. Sriubą patiekite karštą įkrėtę plaktos grietinėlės, pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

Tinklaraštininkės nuotr. /Islandiška žuvienė
Tinklaraštininkės nuotr. /Islandiška žuvienė

Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais