„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

„Duonos ir žaidimų“ receptas: jautienos kepsnio su kavos plutele salotos

Kava daro stebuklus ne tik kaip ryto ritualo dalis. Žiupsnis jos, sumaišytas su kitais stipriais prieskoniais, suteikia charakterio mėsai, ypač jautienai. Šios salotos kaip tik tokios – stebuklingai gardžios. Bus, jei tik nesuvalgysite kepsnio dar šilto iš keptuvės!
Tinklaraštininkė Jurgita ir jos ruoštos jautienos kepsnio su kavos plutele salotos
Tinklaraštininkė Jurgita ir jos ruoštos jautienos kepsnio su kavos plutele salotos / Tinklaraštininkės, asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai (2 porcijoms):
(gaminimo laikas – 30 min.)

  • 250 g brandintos jautienos nugarinės kepsnio;
  • 1 šaukštelis maltos kavos;
  • 1 šaukštelis Kajeno paprikos;
  • ½ šaukštelio maltos rūkytos saldžiosios paprikos;
  • žiupsnelis malto cinamono;
  • ¾ šaukštelio rudojo cukraus;
  • 1 šaukštelis druskos;
  • ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus (kepti).

užpilui:

  • 1 nedidelė česnako skiltelė;
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • šlakelis citrinų sulčių.

salotoms:

  • įvairių rūšių salotų lapų (garbiniuotųjų, salotinių sultenių);
  • keli ridikėliai;
  • kelios krapų ir mėtų šakelės.

Gaminimas:

1. Dubenėlyje sumaišykite kavą, Kajeno ir saldžiąją paprikas, cinamoną, rudąjį cukrų, druską ir pipirus. Nugarinę įtrinkite prieskonių mišiniu.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, kol ims garuoti. Ugnį sumažinkite iki vidutinės. Dėkite mėsą ir iš abiejų pusių kepkite po 3–4 minutes. Iškelkite iš keptuvės ir pridenkite.

3. Užpilui išspaustą česnako skiltelę sumaišykite su aliejumi ir citrinų sultimis. Daržoves ir žoleles pasmulkinkite. Dėkite į lėkštes drauge su plonomis juostelėmis pjaustyta jautiena, pašlakstykite užpilu, pasūdykite, pabarstykite pipirais. Salotas patiekite šiltas.

Tinklaraštininkės nuotr. /Jautienos kepsnio su kavos plutele salotos
Tinklaraštininkės nuotr. /Jautienos kepsnio su kavos plutele salotos

Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.

Instagram: @duonos.ir.zaidimu

Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“