Ingredientai (2 porcijoms):
(gaminimo laikas – 30 min.)
- 250 g brandintos jautienos nugarinės kepsnio;
- 1 šaukštelis maltos kavos;
- 1 šaukštelis Kajeno paprikos;
- ½ šaukštelio maltos rūkytos saldžiosios paprikos;
- žiupsnelis malto cinamono;
- ¾ šaukštelio rudojo cukraus;
- 1 šaukštelis druskos;
- ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus (kepti).
užpilui:
- 1 nedidelė česnako skiltelė;
- 4 šaukštai alyvuogių aliejaus;
- šlakelis citrinų sulčių.
salotoms:
- įvairių rūšių salotų lapų (garbiniuotųjų, salotinių sultenių);
- keli ridikėliai;
- kelios krapų ir mėtų šakelės.
Gaminimas:
1. Dubenėlyje sumaišykite kavą, Kajeno ir saldžiąją paprikas, cinamoną, rudąjį cukrų, druską ir pipirus. Nugarinę įtrinkite prieskonių mišiniu.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, kol ims garuoti. Ugnį sumažinkite iki vidutinės. Dėkite mėsą ir iš abiejų pusių kepkite po 3–4 minutes. Iškelkite iš keptuvės ir pridenkite.
3. Užpilui išspaustą česnako skiltelę sumaišykite su aliejumi ir citrinų sultimis. Daržoves ir žoleles pasmulkinkite. Dėkite į lėkštes drauge su plonomis juostelėmis pjaustyta jautiena, pašlakstykite užpilu, pasūdykite, pabarstykite pipirais. Salotas patiekite šiltas.
Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.
Instagram: @duonos.ir.zaidimu
Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt