Ingredientai (4 porcijoms):
(gaminimo laikas: 50 min.)
- 20 g sviesto;
- 3 šaukštai saldžiarūgščio aitriųjų paprikų padažo;
- 2 šaukštai medaus;
- 2 šaukštai citrinos sulčių;
- 2 šaukšteliai maltos aitriosios paprikos;
- 8 vištų šlaunelės.
kuskusui:
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
- 1 svogūnas;
- 300 ml vištienos sultinio;
- 200 g smulkaus kuskuso;
- ½ šaukštelio maltos ciberžolės;
- 2 šaukštai smulkintų petražolių;
- 100 g konservuotų avinžirnių.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, supilkite aitriųjų paprikų padažą, medų, citrinos sultis, suberkite aitriąją papriką.
2. Šlauneles sudėkite į kepimo indą, užpilkite saldžiarūgščiu mišiniu. Kepkite 45–50 min., vis palaistydami padažu.
3. Prikaistuvyje pašildykite aliejų, sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol suminkštės, apie 10 min.
4. Supilkite sultinį, užvirkite, suberkite ciberžolę ir kuskusą. Pavirkite apie 1 min., nukaiskite, uždenkite ir palikite 5 min.
5. Supurenkite šakute, įmaišykite smulkintas petražoles ir avinžirnius. Patiekite su kepta vištiena.
Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.
Instagram: @duonos.ir.zaidimu
Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt