Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Duonos ir žaidimų“ receptas: menkė su ryžiais vienoje keptuvėje

Kai augini vaikus ir dirbi iš namų, laiko ir šiaip mažai kam lieka, todėl paskutinis dalykas, kurio norisi, yra kelias valandas trypčioti virtuvėje. Na, bent jau mano pastarojo meto (išgyvenimo) receptas toks – mažiau yra daugiau, o greitas naminis maistas gali būti (ir yra) skanus. Menkė su ryžiais gali skambėti nuobodokai, bet jūs pamėginkite – spalvų patiekalui suteikia žaliųjų alyvuogių užtepas „tapenade“. Jei nerasite jo pirkti, pasigaminkite patys – receptas pridedamas.
Tinklaraštininkė Jurgita ir jos ruoštas patiekalas
Tinklaraštininkė Jurgita ir jos ruoštas patiekalas / Tinklaraštininkės, asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai (4 porcijoms):
(gaminimas 20 min.)

  • 300 g basmati ryžių;
  • 300 g vyšninių pomidorų;
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • 1 šaukštas raudonojo vyno acto;
  • 500 g menkių filė;
  • sauja bazilikų lapelių;
  • apie 0,5 stiklinės žaliųjų alyvuogių „tapenade“ (pirktos arba pasigamintos).

Jei gaminsite „tapenade“ patys, jai reikės:

  • 120 g žaliųjų alyvuogių be kauliukų,
  • 1 šaukštelio kaparėlių,
  • 1 česnako skiltelės,
  • 1 šaukšto tarkuoto kietojo sūrio,
  • alyvuogių aliejaus.

Viską sumalkite rankiniu maisto trintuvu, aliejaus pilkite tiek, kad susidarytų tirštoka tyrė.

Gaminimas:

1. Ryžius sumaišykite su dosniu šaukštu „tapenade“. Sukrėskite į gilią keptuvę. Užpilkite 600 ml vandens. Keptuvę uždenkite ir leisti užvirti. Kol užvirs, perpus perpjaukite pomidorus ir sumaišykite su plėšytais bazilikais, alyvuogių aliejumi ir actu. Pasūdykite, pabarstykite pipirais.

2. Menkės filė perpjaukite į 4 gabalėlius ir įspauskite į ryžius. Lengvai pasūdykite. Sudėkite pomidorus, galite lengvai įspausti į ryžius.

3. Uždengę dangčiu virkite 10 min., kol ryžiai suminkštės. Nukelkite dangtį ir dar kelias minutes pavirkite, kad nugaruotų vanduo.

4. Patiekite pašlakstę aliejumi (jei reikia, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais), su papildomu šaukštu „tapenade“.

Tinklaraštininkės nuotr./Menkė su ryžiais vienoje keptuvėje
Tinklaraštininkės nuotr./Menkė su ryžiais vienoje keptuvėje

Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.

Instagram: @duonos.ir.zaidimu

Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais