Ingredientai (4 porcijoms):
(gaminimas 20 min.)
- 300 g basmati ryžių;
- 300 g vyšninių pomidorų;
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
- 1 šaukštas raudonojo vyno acto;
- 500 g menkių filė;
- sauja bazilikų lapelių;
- apie 0,5 stiklinės žaliųjų alyvuogių „tapenade“ (pirktos arba pasigamintos).
Jei gaminsite „tapenade“ patys, jai reikės:
- 120 g žaliųjų alyvuogių be kauliukų,
- 1 šaukštelio kaparėlių,
- 1 česnako skiltelės,
- 1 šaukšto tarkuoto kietojo sūrio,
- alyvuogių aliejaus.
Viską sumalkite rankiniu maisto trintuvu, aliejaus pilkite tiek, kad susidarytų tirštoka tyrė.
Gaminimas:
1. Ryžius sumaišykite su dosniu šaukštu „tapenade“. Sukrėskite į gilią keptuvę. Užpilkite 600 ml vandens. Keptuvę uždenkite ir leisti užvirti. Kol užvirs, perpus perpjaukite pomidorus ir sumaišykite su plėšytais bazilikais, alyvuogių aliejumi ir actu. Pasūdykite, pabarstykite pipirais.
2. Menkės filė perpjaukite į 4 gabalėlius ir įspauskite į ryžius. Lengvai pasūdykite. Sudėkite pomidorus, galite lengvai įspausti į ryžius.
3. Uždengę dangčiu virkite 10 min., kol ryžiai suminkštės. Nukelkite dangtį ir dar kelias minutes pavirkite, kad nugaruotų vanduo.
4. Patiekite pašlakstę aliejumi (jei reikia, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais), su papildomu šaukštu „tapenade“.
Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.
Instagram: @duonos.ir.zaidimu
Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt