Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Duonos ir žaidimų“ receptas: prancūziškas daržovių apkepas

Prancūzai šį daržovių patiekalą vadina „tian provençal“, o jo idėją parsivežiau iš daugiakultūrio Marselio, Provanso sostinės. Jis primena garsųjį to paties regiono „ratatouille“ – gaminant abu patiekalus naudojamos tos pačios daržovės, tik „ratatouille“ yra daržovių troškinys, o „tian“ – apkepas, kepamas orkaitėje dailiai ratu išdėliojus ryškiaspalvių daržovių griežinėlius.
Tinklaraštininkė Jurgita ir jos keptas apkepas
Tinklaraštininkė Jurgita ir jos keptas apkepas / Tinklaraštininkės ir asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai (3–4 porcijoms):
(gaminimo trukmė – 45 min.)

  • 1 baklažanas;
  • 1 cukinija;
  • 3–4 pomidorai;
  • 1 geltona saldžioji paprika;
  • 1 raudonasis svogūnas;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 1 nedidelis svogūnas;
  • 4 česnakų skiltelės;
  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų;
  • 2 šaukštai pomidorų tyrės;
  • 2 šaukšteliai Provanso žolelių;
  • saujelė šviežių bazilikų lapelių;
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C laipsnių temperatūros. Baklažaną, cukiniją ir pomidorus supjaustykite riekelėmis, svogūną ir papriką – griežinėliais.

2. Prikaistuvyje įkaitinkite aliejų. Sudėkite smulkiai pjaustytus svogūną ir česnakus. Pakepinkite maišydami kelias minutes, kol suminkštės. Supilkite konservuotus pomidorus, sukrėskite tyrę, suberkite žoleles ir smulkintus bazilikus, pasūdykite, įberkite pipirų. Troškinkite 10 minučių retsykiais pamaišydami.

3. Į 20 cm skersmens kepimo formą sukrėskite padažą, vieną greta kitos sudėkite pjaustytas daržoves. Pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais.

4. Formą uždenkite folija ir kepkite 30 min. Foliją nuimkite ir kepkite toliau dar 30 min. Patiekite karštą su šviežia duona.

Tinklaraštininkės nuotr./Prancūziškas daržovių apkepas
Tinklaraštininkės nuotr./Prancūziškas daržovių apkepas

Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.

Instagram: @duonos.ir.zaidimu

Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais