Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Duonos ir žaidimų“ receptas: rytietiški makaronai per 15 minučių

Tai viena greičiausių pietų ar vakarienės idėjų. Būtinai įsigykite tamsaus sojų padažo – jis klampesnis ir kvapnesnis, patiekalui suteikia gerokai daugiau skonio už įprastą sojų padažą. Improvizuokite – daržoves naudokite tokias, kokių turite šaldytuve, neprisiriškite prie vieno skonio, sunaudokite juostelėmis pjaustytą vakarykštę vištieną ar gabalėlį kitos mėsos. Iš tiesų tinka viskas, ką mėgstate.
Tinklaraštininkė Jurgita ir jos ruoštas patiekalas
Tinklaraštininkė Jurgita ir jos ruoštas patiekalas / Tinklaraštininkės, asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai (2 porcijoms):
(gaminimo laikas – 15 min.)

  • 200 g spagečių arba kiniškų „noodles“;
  • 2 didesni pievagrybiai;
  • 1/2 raudonos saldžiosios paprikos;
  • 1 morka;
  • 2 šaukštai obuolių ar baltojo vyno acto;
  • 2 šaukšteliai cukraus.

padažas:

  • 3 šaukštai tamsaus sojų padažo;
  • 1 šaukštelis sezamų sėklų aliejaus;
  • 1 šaukštelis cukraus;
  • sezamų sėklų.

Gaminimas:

1. Padažui visus ingredientus (išskyrus sezamų sėklas) išmaišykite.

2. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, perkoškite, sumaišykite su šlakeliu sezamų aliejaus.

3. Papriką ir morką supjaustykite plonomis juostelėmis, pievagrybius suraikykite. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek sezamų aliejaus ir daržoves kelias minutes apkepkite, kol suminkštės, bet dar bus traškios.

4. Actą sumaišykite su cukrumi, supilkite į keptuvę su daržovėmis. Išmaišykite.

5. Sudėkite makaronus. Įpilkite pusę padažo, išmaišykite. Jei norite intensyvesnio skonio ir spalvos, supilkite visą padažą. Patiekite iškart pabarstę sezamais.

Jei makaronų liktų, šildydami juos supilkite likusį padažą, o jei ir jo nebeliko, tiesiog lengvai pašlakstykite sezamų aliejumi.

Tinklaraštininkės nuotr./Rytietiški makaronai
Tinklaraštininkės nuotr./Rytietiški makaronai

Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.

Instagram: @duonos.ir.zaidimu

Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?