Ingredientai (2 porcijoms):
(gaminimo laikas – 15 min.)
- 200 g spagečių arba kiniškų „noodles“;
- 2 didesni pievagrybiai;
- 1/2 raudonos saldžiosios paprikos;
- 1 morka;
- 2 šaukštai obuolių ar baltojo vyno acto;
- 2 šaukšteliai cukraus.
padažas:
- 3 šaukštai tamsaus sojų padažo;
- 1 šaukštelis sezamų sėklų aliejaus;
- 1 šaukštelis cukraus;
- sezamų sėklų.
Gaminimas:
1. Padažui visus ingredientus (išskyrus sezamų sėklas) išmaišykite.
2. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, perkoškite, sumaišykite su šlakeliu sezamų aliejaus.
3. Papriką ir morką supjaustykite plonomis juostelėmis, pievagrybius suraikykite. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek sezamų aliejaus ir daržoves kelias minutes apkepkite, kol suminkštės, bet dar bus traškios.
4. Actą sumaišykite su cukrumi, supilkite į keptuvę su daržovėmis. Išmaišykite.
5. Sudėkite makaronus. Įpilkite pusę padažo, išmaišykite. Jei norite intensyvesnio skonio ir spalvos, supilkite visą padažą. Patiekite iškart pabarstę sezamais.
Jei makaronų liktų, šildydami juos supilkite likusį padažą, o jei ir jo nebeliko, tiesiog lengvai pašlakstykite sezamų aliejumi.
Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.
Instagram: @duonos.ir.zaidimu
Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt