Ingredientai (2-3 porcijoms):
(gaminimo laikas – 40 min.)
- 2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus;
- 1/2 raudonos saldžiosios paprikos;
- 1 mažas svogūnas;
- 1 česnako skiltelė;
- 1 šaukštelis kario;
- 1 šaukštelis maltos ciberžolės;
- 1/4 šaukštelio maltos aitriosios paprikos;
- 1/2 šaukštelio malto imbiero;
- 1/2 šaukštelio druskos;
- 400 ml smulkintų konservuotų pomidorų;
- 100 ml kokosų pieno;
- 4 kiaušiniai;
- žaliosios citrinos sulčių ir traškios duonos (patiekti).
Gaminimas:
1. Keptuvėje storu dugnu įkaitinkite aliejų. Sudėkite plonomis juostelėmis pjaustytus papriką ir svogūną, riekelėmis – česnaką. Ant lėtesnės ugnies kepinkite vis pamaišydami 10 min.
2. Suberkite prieskonius ir pakepinkite dar keliolika sekundžių.
3. Supilkite pomidorus, kokosų pieną. Ant lėtesnės ugnies troškinkite apie 20 min., kol sutirštės iki norimos konsistencijos.
4. Nukelkite nuo ugnies, padarykite duobutes ir įmuškite kiaušinius. Statykite atgal ant viryklės, uždenkite dangčiu ir pavirkite 5-8 min.
5. Patiekite užvarvinę citrinų sulčių su daug traškios duonos.
Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.
Instagram: @duonos.ir.zaidimu
Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt