„Duonos ir žaidimų“ receptas: šakšuka su kariu ir kokosų pienu

Valgydama šakšuką galvojau, kad jos nuo peršalimo turėtų skirti gydytojai – jei ir neišgydys tekančios nosies, tikrai sušildys širdis. Ką ten, nuo skruostų iki kojų pirštų galiukų. Šis šakšukos receptas netradicinis, šiek tiek kvepiantis Indija – su kokosų pienu, nuglostančiu pomidorų rūgštumą, ir šildančiais prieskoniais. Ir viena, ir kita čia puikiai dera.
Tinklaraštininkė Jurgita ir jos gamintas patiekalas
Tinklaraštininkė Jurgita ir jos gamintas patiekalas / Tinklaraštininkės, asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai (2-3 porcijoms):
(gaminimo laikas – 40 min.)

  • 2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus;
  • 1/2 raudonos saldžiosios paprikos;
  • 1 mažas svogūnas;
  • 1 česnako skiltelė;
  • 1 šaukštelis kario;
  • 1 šaukštelis maltos ciberžolės;
  • 1/4 šaukštelio maltos aitriosios paprikos;
  • 1/2 šaukštelio malto imbiero;
  • 1/2 šaukštelio druskos;
  • 400 ml smulkintų konservuotų pomidorų;
  • 100 ml kokosų pieno;
  • 4 kiaušiniai;
  • žaliosios citrinos sulčių ir traškios duonos (patiekti).

Gaminimas:

1. Keptuvėje storu dugnu įkaitinkite aliejų. Sudėkite plonomis juostelėmis pjaustytus papriką ir svogūną, riekelėmis – česnaką. Ant lėtesnės ugnies kepinkite vis pamaišydami 10 min.

2. Suberkite prieskonius ir pakepinkite dar keliolika sekundžių.

3. Supilkite pomidorus, kokosų pieną. Ant lėtesnės ugnies troškinkite apie 20 min., kol sutirštės iki norimos konsistencijos.

4. Nukelkite nuo ugnies, padarykite duobutes ir įmuškite kiaušinius. Statykite atgal ant viryklės, uždenkite dangčiu ir pavirkite 5-8 min.

5. Patiekite užvarvinę citrinų sulčių su daug traškios duonos.

Tinklaraštininkės nuotr. /Šakšuka su kariu ir kokosų pienu
Tinklaraštininkės nuotr. /Šakšuka su kariu ir kokosų pienu

Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.

Instagram: @duonos.ir.zaidimu

Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų