Ingredientai (4 porcijoms):
(gaminimo laikas – 30 min.)
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
- 1 svogūnas;
- 2 cm dydžio imbiero gabalėlis;
- 2 česnako skiltelės;
- 2 didesnės morkos;
- 1 šaukštelis maltos ciberžolės;
- žiupsnis maltos aitriosios paprikos;
- 1,2 litro vištienos sultinio;
- 2 batatai (saldžiosios bulvės);
- mėgstamo skonio žolelių aliejaus (patiekti).
Gaminimas:
1. Puode įkaitintame aliejuje apkepkite smulkintą svogūną, kol suminkštės. Sudėkite išspaustus česnakus, tarkuotą imbierą ir pakepinkite dar kelias minutes.
2. Sudėkite pjaustytas morkas, apibarstykite ciberžole, aitriąja paprika ir kepkite 5 min.
3. Supilkite sultinį, suberkite kubeliais pjaustytus babatus. Virkite apie 15 min., arba kol batatai suminkštės.
4. Sutrinkite rankiniu trintuvu. Patiekite pašlakstę mėgstamu aliejumi.
Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.
Instagram: @duonos.ir.zaidimu
Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt