Ingredientai (2-3 porcijoms):
(gaminimo laikas - 40 min.)
- 5-6 riekės mielinio pyrago arba sumuštinių duonos skrudinimui;
- mėlynių uogienės;
- 10 g sviesto;
- 3 kiaušiniai;
- 200 ml pieno;
- 1-2 valg. šaukšt. kambario temperatūros maskarponės, rikotos ar natūralaus skonio grietinėlės sūrio, tinka ir pertrinta varškė;
- 2 šaukštai cukraus;
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C laipsnių temperatūros. Nedidelį, maždaug 20 x 16 cm dydžio, kepimo indą patepkite sviestu.
2. Pyrago ar duonos riekeles perpjaukite perpus. Abi puses aptepkite uogiene ir suvožkite.
3. Sviestą ištirpinkite.
4. Dubenyje suplakite kiaušinius, pieną, tirpintą sviestą, pasirinktą sūrį arba varškę, cukrų ir vanilinį cukrų.
5. Kiekvieną suvožtinį įmerkite į plakinį, palaikykite kelias sekundes ir dėkite į indą. Užpilkite likusiu plakiniu. Palikite pastovėti 5 min. Jei pyragas ar duona labiau padžiūvę, pamirkykite ilgiau.
6. Kepkite apie 30 min., kol duona apskrus, o pudingas sutvirtės. Barstykite milteliniu cukrumi.
Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.
Instagram: @duonos.ir.zaidimu
Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt