Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Duonos ir žaidimų“ receptas: „stir fry“ su daržovėmis ir vištiena

„Stir fry“ – keptuvėje ant aukštos ugnies maišant gaminamas kiniškas daržovių (ir mėsos ar žuvies) patiekalas su padažu. Paprastai jam naudojama „wok“ keptuvė, tačiau ruošti galima ir įprastoje – svarbu ją smarkiai įkaitinti ir tinkamai apkepinti ingredientus. Daržoves ir mėsą galite rinktis tokias, kokių tuo metu turite, ir pietus ar vakarienę paruošite vos per 15 min.
Tinklaraštininkė Jurgita ir jos gamintas patiekalas
Tinklaraštininkė Jurgita ir jos gamintas patiekalas / Tinklaraštininkės, asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai (4 porcijoms):
(gaminimo laikas – 15 min.)

  • 400 g viščiukų šlaunelių mėsos be kaulų ir odos'
  • 2 šaukštai aliejaus;
  • 1/2 brokolio;
  • 4 mažos morkos;
  • 8 nedideli pievagrybiai;
  • 1 raudonoji paprika;
  • 1/2 mažos cukinijos;
  • 4 česnako skiltelės;
  • nykščio dydžio šviežio imbiero gabaliukas;
  • 1/2 aitriosios paprikos;
  • svogūnų laiškų, kalendrų, sezamų sėklų (patiekimui).

padažui:

  • 120 ml šilto vištienos sultinio;
  • 30 ml vandens;
  • 60 ml šviesaus sojų padažo;
  • 2 šaukštai tamsaus sojų padažo;
  • 2 šaukštai skysto medaus;
  • 1 šaukštas krakmolo;
  • 1 šaukštas sezamų aliejaus.

Gaminimas:

1. Padažui visus ingredientus sumaišykite. Česnakus, imbierą ir papriką susmulkinkite.

2. Vištieną supjaustykite kubeliais ir kepkite maišydami keptuvėje stipriai įkaitintame aliejuje. Iškepusią perdėkite į lėkštę.

3. Brokolį pasmulkinkite, morkas supjaustykite, pievagrybius perpjaukite perpus, papriką pasmulkinkite, cukiniją suraikykite. Sudėkite į keptuvę ir kelias minutes ant aukštos ugnies pakepinkite maišydami.

4. Sudėkite vištieną, smulkintus česnakus, imbierą, papriką. Pakepinkite maišydami 1 min.

5. Supilkite padažą, ugnį sumažinkite ir pakaitinkite, kol padažas sutirštės. Barstykite smulkintais svogūnų laiškais, kalendromis, sezamais. Galite patiekti su virtais kiniškais makaronais arba ryžiais.

Tinklaraštininkės nuotr./„Stir fry“ su daržovėmis ir vištiena
Tinklaraštininkės nuotr./„Stir fry“ su daržovėmis ir vištiena

Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.

Instagram: @duonos.ir.zaidimu

Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?