Ingredientai (4 porcijoms):
(gaminimo laikas – 15 min.)
- 400 g viščiukų šlaunelių mėsos be kaulų ir odos'
- 2 šaukštai aliejaus;
- 1/2 brokolio;
- 4 mažos morkos;
- 8 nedideli pievagrybiai;
- 1 raudonoji paprika;
- 1/2 mažos cukinijos;
- 4 česnako skiltelės;
- nykščio dydžio šviežio imbiero gabaliukas;
- 1/2 aitriosios paprikos;
- svogūnų laiškų, kalendrų, sezamų sėklų (patiekimui).
padažui:
- 120 ml šilto vištienos sultinio;
- 30 ml vandens;
- 60 ml šviesaus sojų padažo;
- 2 šaukštai tamsaus sojų padažo;
- 2 šaukštai skysto medaus;
- 1 šaukštas krakmolo;
- 1 šaukštas sezamų aliejaus.
Gaminimas:
1. Padažui visus ingredientus sumaišykite. Česnakus, imbierą ir papriką susmulkinkite.
2. Vištieną supjaustykite kubeliais ir kepkite maišydami keptuvėje stipriai įkaitintame aliejuje. Iškepusią perdėkite į lėkštę.
3. Brokolį pasmulkinkite, morkas supjaustykite, pievagrybius perpjaukite perpus, papriką pasmulkinkite, cukiniją suraikykite. Sudėkite į keptuvę ir kelias minutes ant aukštos ugnies pakepinkite maišydami.
4. Sudėkite vištieną, smulkintus česnakus, imbierą, papriką. Pakepinkite maišydami 1 min.
5. Supilkite padažą, ugnį sumažinkite ir pakaitinkite, kol padažas sutirštės. Barstykite smulkintais svogūnų laiškais, kalendromis, sezamais. Galite patiekti su virtais kiniškais makaronais arba ryžiais.
Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.
Instagram: @duonos.ir.zaidimu
Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt