Ingredientai (3–4 porcijoms):
(gaminti 45 min.)
- 1 kg šviežių, prinokusių pomidorų;
- 1 svogūnas;
- 1 nedidelė česnako galvutė;
- sauja šviežių bazilikų lapelių;
- alyvuogių aliejaus;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 200 ml vištienos sultinio;
- 100 ml kokosų pieno (arba pagal skonį).
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.
2. Pomidorus perpjaukite perpus ir sudėkite į kepimo indą drauge su nuluptu ir į 4 dalis perpjautu svogūnu, perpus perpjauta česnako galvute (nulupsite vėliau) ir bazilikais. Pašlakstykite aliejumi, pasūdykite, pabarstykite pipirais.
3. Orkaitėje kepkite apie 30 min. Nulupkite pomidorų odeles ir česnaką.
4. Viską suverskite į puodą. Pakaitinkite ant vidutinės ugnies drauge su sultiniu ir kokosų pienu, paragaukite, ar užtenka prieskonių. Sutrinkite rankiniu maisto smulkintuvu.
5. Galite patiekti su skrebučiais, pabarstyti tarkuotu kietuoju sūriu arba skanaukite vieną.
Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.
Instagram: @duonos.ir.zaidimu
Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt