„Tacos“ su jautiena ir paprikomis
Ingredientai (5 porcijoms):
(gaminti 15 min. ir marinuoti mėsą pernakt)
marinatui:
- 220 g jautienos mentės didkepsnio;
- 50 ml alyvuogių aliejaus;
- 1 valg. šaukšt. maltos kalendros;
- 1 valg. šaukšt. maltų aitriųjų paprikų;
- ½ arbat. šaukšt. džiovintų raudonėlių;
- 1 arbat. šaukšt. druskos.
įdarui:
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 raudonasis svogūnas;
- po ½ raudonos, geltonos ir oranžinės saldžiosios paprikos;
- 5 mažos tortilijos;
- 2 avokadai;
- 1 aitrioji paprika;
- ryšulėlis kalendrų;
- 1 žalioji citrina;
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Marinatui visus ingredientus sumaišykite. Užpilkite jautieną ir palikite šaldytuve pernakt.
2. Įkaitintoje keptuvėje kepkite mėsą po 4–5 min. iš abiejų pusių. Iškepusią iškelkite iš keptuvės ir palikite 5 min., tada supjaustykite plonomis juostelėmis ir pridenkite, kad neatšaltų.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite plonais griežinėliais pjaustytą svogūną ir plonomis juostelėmis pjaustytas paprikas. Pasūdykite, pabarstykite pipirais ir apkepkite kelias minutes – svarbu, kad daržovės nesukristų.
4. Kitoje keptuvėje pašildykite tortilijas. Ant kiekvienos tortilijos dėkite paprikų, plonomis juostelėmis pjaustytos jautienos, avokadų riekelių, smulkintos aitriosios paprikos, kalendrų, pašlakstykite žaliosios citrinos sultimis, paskaninkite prieskoniais.
Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.
Instagram: @duonos.ir.zaidimu
Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt