„Duonos ir žaidimų“ receptas: Velykų stalui – jautienos didkepsniai su daržovėmis ir aštriu žaliuoju pagardu

Sultingi didkepsniai, skonių gausus pagardas, traškios daržovės. Derinys, kuris tiks ir Velykų stalui. Patiekite šiltą skaniausiam įspūdžiui.
Tinklaraštininkė Jurgita ir jos gamintas patiekalas
Tinklaraštininkė Jurgita ir jos gamintas patiekalas / Tinklaraštininkės, asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai (2–3 porcijoms):
(gaminimo laikas – 30 min. + marinuoti mėsą pernakt)

marinuotai mėsai:

  • 2 x 220 g jautienos antrekoto didkepsniai be kaulo;
  • 3 šaukštai sojų padažo;
  • 3 šaukštai citrinų sulčių;
  • 6 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 2 šaukštai Vusterio (Vorčesterio) padažo;
  • 5 išspaustos česnako skiltelės;
  • po 1 šaukštelį džiovintų raudonėlių, bazilikų ir rozmarinų;
  • ½ šaukštelio maltos raudonosios paprikos;
  • ½ šaukštelio druskos;
  • 1 šaukštelis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

aštriam žaliajam pagardui:

  • 50 g šviežių petražolių;
  • 50 g šviežių kalendrų;
  • 1 šaukštas smulkintų svogūnų;
  • 1 česnako skiltelė;
  • 1 šaukštas konservuotų kaparėlių;
  • 1 nedidelė žalia aitrioji paprika;
  • 2 šaukštai citrinos sulčių;
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

daržovės:

  • 6 nedidelės šviežios morkos;
  • 70 g žirnių ankščių;
  • 200 g šaldytų žirnelių;
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • po 1 šaukštą smulkintų šviežių mėtų ir petražolių;
  • kelios citrinių čiobrelių šakelės;
  • 1 nedidelė citrina.

Gaminimas:

1. Marinatui skirtus ingredientus sumaišykite. Didkepsnius sudėkite į užspaudžiamą maišelį, supilkite marinatą ir spaudydami pirštais tolygiai paskirstykite. Palikite šaldytuve pernakt.

2. Žaliajam pagardui visus ingredientus sutrinkite trintuvu. Aliejaus naudokite tiek, kad pagardas pavyktų norimo tirštumo.

3. Įkaitinkite keptuvę. Didkepsnius apkepkite po 3-4 min. iš abiejų pusių. Išimkite iš keptuvės, uždėkite po gabalėlį sviesto.

4. Morkas nuskuskite. Sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 10 min. Iki virimo pabaigos likus 2 min., suberkite žirnelius, sudėkite žirnių ankštis. Sumaišykite su aliejumi, smulkintomis žolelėmis, čiobrelių lapeliais, citrinos žievele ir sultimis.

5. Didkepsnius patiekite supjaustytus juostelėmis su daržovėmis ir pagardu.

Tinklaraštininkės nuotr. /Jautienos didkepsniai su daržovėmis ir aštriu žaliuoju pagardu
Tinklaraštininkės nuotr. /Jautienos didkepsniai su daržovėmis ir aštriu žaliuoju pagardu

Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.

Instagram: @duonos.ir.zaidimu

Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis