„Duonos ir žaidimų“ receptas: vištienos kepsniai su traškiomis daržovėmis

Jie kiek primena Vienos šnicelius – plonai išmuštus veršienos kepsnius, apvoliotus miltuose, kiaušinio plakinyje, džiūvėsėliuose ir iškeptus aliejuje. Arba Milano kepsnius. Arba mums taip gerai pažįstamą karbonadą. Kita vertus, pasaulio virtuvė tuo ir ypatinga, kad jos patiekalais galima žongliruoti pritaikant šiuos savo lėkštei ir skonio poreikiams. Bet kuriuo atveju, tai – labai greita ir puiki vakarienė.
Tinklaraštininkė Jurgita ir jos ruoštas patiekalas
Tinklaraštininkė Jurgita ir jos ruoštas patiekalas / Tinklaraštininkės, asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai (2 asm.):
(gaminimo laikas – 20 min.)

  • 1 didesnė vištos krūtinėlė be kaulo;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 šaukštelis Dižono garstyčių;
  • 80 g miltų;
  • 1 šaukštelis druskos;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 1 šaukštas maltų kmynų;
  • ½ šaukštelis maltos saldžiosios paprikos;
  • 80 g džiūvėsėlių;
  • 10 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio;
  • aliejaus (kepimui).

salotoms:

  • 100 g salotinių sultenių;
  • 1 obuolys;
  • ½ citrinos sulčių;
  • 1 šaukštelis Dižono garstyčių;
  • 1 smulkinta česnako skiltelė;
  • po žiupsnelį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 50 ml alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Krūtinėlę perpjaukite išilgai į dvi dalis. Sudėkite tarp kepimo popieriaus lapų ir pamuškite mėsos plaktuko plokščiąja dalimi.

2. Kiaušinį įmuškite į dubenėlį ir suplakite su garstyčiomis.

3. Miltus suberkite vieną lėkštę ir sumaišykite su druska, pipirais, paprika ir kmynais. Džiūvėsėlius su tarkuotu sūriu sumaišykite kitoje lėkštėje.

4. Krūtinėles apvoliokite miltuose, perteklių nupurtykite. Tada – kiaušinio ir garstyčių plakinyje, galiausiai – džiūvėsėliuose.

5. Salotoms salotines sultenes atsargiai nuplaukite, nusausinkite. Obuolį supjaustykite skiltelėmis. Užpilui sumaišykite visus ingredientus, išskyrus aliejų, ir suplakite šluotele. Po truputį, plakdami šluotele, supilkite aliejų. Apšlakstykite salotas.

6. Keptuvėje įkaitinkite aliejaus per 1 cm nuo dugno. Kepsnius kepkite po 3-4 min. iš abiejų pusių. Patiekite su salotomis, pagal skonį kepsnius apšlakstę citrinos sultimis.

Tinklaraštininkės nuotr. /Vištienos kepsniai su traškiomis daržovėmis
Tinklaraštininkės nuotr. /Vištienos kepsniai su traškiomis daržovėmis

Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.

Instagram: @duonos.ir.zaidimu

Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų