Ingredientai (2 asm.):
- 1 ryšelis smidrų (apie 14–16 stiebelių);
- 300–400 g žaliųjų žirnelių;
- 2 bulvės;
- 100 ml grietinėlės arba kokosų pieno;
- 1 šalotoninis svogūnas;
- druskos;
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- gabaliukas sviesto;
- šviežių mėtų lapelių.
Gaminimas:
1. Nupjaukite sumedėjusius smidrų galiukus ir išmeskite, taip pat nupjaukite viršūnėles ir jas pasilikite. Likusius stiebelius supjaustykite nedideliais gabaliukais. Svogūną supjaustykite kubeliais.
2. Storadugniame puode įkaitinkite aliejų ir sviestą, suberkite svogūnus, kelias minutes pakepinkite, kol suminkštės. Suberkite žirnelius ir smidrų gabaliukus, porą minučių pakepinkite. Tada užpilkite vandeniu, kad visiškai apsemtų, ir virkite 12 min.
3. Nukaiskite puodą ir naudodami įmerkiamą elektrinį smulkintuvą sutrinkite sriubą iki beveik vientisos masės. Jei norite jos skystesnės, įpilkite verdančio vandens.
4. Grąžinkite sriubą ant ugnies, suberkite atidėtas smidrų viršūnėles, supilkite kokosų pieną arba grietinėlę, pasūdykite, pakaitinkite ant nedidelės kaitros dar porą minučių.
5. Nukaiskite ir patiekite su mėtų lapeliais. Prie šios sriubos labai tinka prancūziško batono riekelės, apteptos ožkų pieno sūriu. Dar vienas variantas – įtrupinti į sriuba šiek tiek fetos ar pusminkščio ožkų pieno sūrio.