„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Dviejų spalvų kopūstų salotos, idealios prie kepsnių ar mėsainių

Puikūs orai leidžia dar ir rugsėjį neuždaryti grilio (o tai reiškia ir kepsnių) sezono. Kad kepsnius ir kepsnelius, o gal mėsainius lydėtų šis tas gaivaus ir sezoninio, siūlome pasiruošti pikantiškų kopūstų salotų. Patiks visiems!
Mėsainį su plėšyta kiauliena paskanins kopūstų salotos
Mėsainį su plėšyta kiauliena paskanins kopūstų salotos / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1/2 baltagūžio kopūsto, supjaustyto itin plonais šiaudeliais;
  • 1/2 raudongūžio kopūsto, supjaustyto itin plonais šiaudeliais;
  • 2 morkos, sutarkuotos burokine tarka arba tarkuojančia plonais šiaudeliais.

padažui:

  • 120 ml majonezo;

  • 1,5 valg. šaukšt. kokybiško obuolių acto (geriau ekologiško);

  • 1 valg. šaukšt. skysto medaus;

  • 1 arbat. šaukšt. druskos;

  • 0,5 arbat. šaukšt. šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Abiejų rūšių kopūstų ir morkų šiaudelius suberkite į didelį dubenį.

2. Kitame nedideliame dubenėlyje labai gerai – iki vientisos konsistencijos – sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus.

Vida Press nuotr./Kopūstų salotos
Vida Press nuotr./Kopūstų salotos

3. Supilkite padažą ant daržovių ir labai gerai išmaišykite. Prieš valgant leiskite salotoms bent 15 min. ramiai pabūti. Šaldytuve jas rekomenduojama laikyti iki 6 val., tad galite pasiruošti dar prieš kuriant grilį.

Vida Press nuotr./Kopūstų salotos
Vida Press nuotr./Kopūstų salotos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“