Jūsų dėmesiui – 5 karantininės virtuvės istorijos ir džiazuojantys receptai iš 15min komandos.
Aušra Filipavičiūtė-Navikauskė (rubrikos „Gyvenimas“ redaktorė) ir jos universalieji lęšių rutuliukai
Namų virtuvė iki karantino man buvo labiau ta vieta, į kurią eidavau esant įkvėpimui ir norui ką nors pagaminti. Tie priepuoliai užeidavo retai, nes šeimoje maistą ruošti labiau patinka vyrui. Pietus valgydavau darbe (kartais restoranuose ar savo pačios atsineštus), o vakarienę – namuose. Karantinas tapo visai geru gastronominiu iššūkiu – kuris tą akimirką laisvesnis, tas ir gaminam. Taigi virtuvę prisijaukinau, ji man tapo mielesnė.
Karantino atradimu šeimoje tapo keli kepiniai, kuriuos gaminame iki šiol: vyras kepa raugo duoną iš rupių ruginių miltų su įvairiomis sėklomis, o mano „topiniai“ patiekalai – orkaitėje keptas fetos sūris su daržovėmis (žaliosios alyvuogės, saulėje džiovinti pomidorai, raudonieji svogūnai, rozmarino šakelė) ir lęšių rutuliukai. Pastarųjų receptu ir dalinuosi – jį radau feisbuke. Patiekalas panašus į falafelius – itin tinka vakarienei. Beje, kartą gaminau prie baltos žuvies kaip garnyrą – irgi visai tiko.