Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Džiovinti pomidorai: skanausite su malonumu visą žiemą!

„Šį receptą gavau iš mamos, kuri augina labai daug pomidorų ir kas metus pagamina ką nors naujo iš jų žiemai, - atskleidžia tinklaraščio „Skaniai ir lengvai“ autorė Indrė Denisovienė. – Drąsiai galiu sakyti, kad išeis skaniai, bet ne lengvai! Užtruksite dvi dienas, kad pagamintumėte, bet džiovinti pomidorai jus džiugins net žiemą!“
Džiovinti pomidorai
Džiovinti pomidorai / Indrės Denisovienės nuotr.

„Gamindama šiuos pomidorus, pagardintus raudonėliu ir česnaku, jaučiausi kaip tikra italė… Nors ir trunka netrumpai, pabaigus veidą nušviečia šypsena! Kviečiu ir jus nepatingėti ir pasiruošti žiemai!“, – kviečia I.Denisovienė.

Indrės Denisovienės nuotr./Džiovinti pomidorai
Indrės Denisovienės nuotr./Džiovinti pomidorai

Jums reikės:

džiovintų pomidorų,

česnako skiltelių,

džiovinto raudonėlio,

druskos,

0,5 l vandens,

pusės stiklinės acto,

alyvuogių aliejus.

Recepte kiekius reguliuokite pagal turimą pomidorų kiekį, tikiu, kad kiekvienas gaminsite skirtingai.

Kaip gaminti:

1. Pirmiausia išdžiovinkite pomidorus. Supjaustykite juos norimais gabaliukais, jei mažesni – per pusę. Galite išimti sėklas, bet aš jas palikau. Pabarstykite pomidorus druska ir raudonėliu. Juos galite džiovinti orkaitėje 75 °C temperatūroje arba vaisių džiovyklėje. Aš džiovinau vaisių džiovyklėje, tad užtrukau tik 8 valandas. Apsišarvuokite kantrybe, nes pomidorai džius gan ilgai. Išdžiūvę pomidorai turi būti ne perdžiūvę, bet ir ne šlapi – kai paspaudžiate, turite jausti minkštumą, o sultys – netrykšti.

2. Išdžiovintus pomidorus panardinkite į 0,5 l verdančio vandens sumaišyto su puse stiklinės vyno ar balzaminio acto. Vandenyje laikykite juos 1-2 minutes. Ištraukus leiskite jiems padžiūti arba nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu.

3. Pasiruoškite sterilius stiklainius (pavirinkite juos vandenyje arba naudokite sau priimtinus kitus būdus). Į jų dugną dėkite 2-3 skilteles česnako, pabarstykite džiovintais raudonėliais ir dėkite pomidorus, paspausdami, kad nebūtų oro tarpų. Aš mėgstu įdėti daugiau česnako, tai įdedu jo ir į stiklainio vidurį. Ant viršaus, kai stiklainis bus pilnas, užberkite raudonėlio.

4. Stiklainius iki viršaus pripilkite alyvuogių aliejaus. Uždėkite dangtelį, bet neužsukite. Tada sudėkite juos į puodą su šiltu vandeniu ir pavirkite 15-20 minučių.

5. Atsargiai išimkite karštus stiklainius. Juos užsukite. Patieskite virtuvinį rankšluostį ir ant jo padėkite apverstus stiklainius dangteliu į apačią. Uždengite juos kitu virtuviniu rankšluosčiu ir leiskite jiems taip atvėsti. Šaldytuve galite laikyti 6 mėnesius.

Gamino ir patarė tinklaraštininkė Indrė Denisovienė/ @skaniai.ir.lengvai autorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas