„Eat out vilnius“ rekomenduoja išbandyti 5 picerijas namuose

Picos – vienas labiausiai lietuvių pamėgtų patiekalų, užsisakant maistą į namus. Plonapadės, storapadės, Neapolietiškos, Detroito, Romos, vegetariškos ir t.t. „Wolt“ programėlėje galima rasti daugybę picerijų su įvairiausiomis picų variacijomis! Todėl, kad neapsisuktų galva, Eat Out Vilnius dalinasi savo mėgstamiausių picerijų penketuku Vilniaus mieste.
„Eat Oou Vilnius“ rekomenduoja išbandyti 5 picerijas namuose
„Eat Oou Vilnius“ rekomenduoja išbandyti 5 picerijas namuose / WOLT nuotr.

Trancio

WOLT nuotr./„Eat Oou Vilnius“ rekomenduoja išbandyti 5 picerijas namuose
WOLT nuotr./„Eat Oou Vilnius“ rekomenduoja išbandyti 5 picerijas namuose

’Pizza al trancio’ arba ‘pizza al taglio’ itališkai reiškia picą, kepamą stačiakampio formos ir parduodamą gabaliukais. Jeigu esate lankęsi Romoje, manau, kad tokią picą tikrai ragavote, nes būtent iš ten ji ir kilo. Ši pica labai populiari tarp italų, ją patogu valgyti dienos pietų metu parke arba užsisakyti po darbų namo ir pabaigti kepti orkaitėje. Vilniuje tokią picą galite užsisakyti iš Trancio picerijos, kurią atidarė tikras italų šefas – Cristian. Įdomu, kad galite užsisakyti beveik išbaigtą, t.y. gavę picą, ją trumpam pašildote savo orkaitėje ir valgote visiškai šviežią. O taip pat, labai įdomi ir specialioji Romos stiliaus tešla, gaminama pagal modernią interpretaciją, kilusią visai neseniai. Kildinama ji net keturias dienas, kol galiausiai gaunasi purus, bet tuo pačiu traškus padas. Burrata, gorgonzola, fior di latte, pecorini romano, Grana padano, stracciatella sūriai, mortadella, itališkas saliamis, prosciutto. Viskas skamba taip skaniai!

Mūsų rekomenduojama pica: Spianta romana e burrata

Bonocosì

WOLT nuotr./„Eat Oou Vilnius“ rekomenduoja išbandyti 5 picerijas namuose
WOLT nuotr./„Eat Oou Vilnius“ rekomenduoja išbandyti 5 picerijas namuose

Dar viena puiki itališka picerija, taip pat atidaryta italų šefo – Gianluca. Ši picerija išsiskiria tuo, kad gamina ‘Pizzeria al Metro’ tipo picas. Tai pailgos formos picos, siekiančios iki 150 cm ir kepamos daug ilgiau bei daug žemesnėje temperatūroje, nei klasikinės, apvaliosios Neapolio picos. Šefas Gianluca pirmasis pristatė tokio koncepto picas Lietuvoje. Visas sudėtingumas, gaminant šią pica, tai sugebėti iškepti vientisą padą iš 2 kg sveriančios tešlos gabalo. „Mažiau yra daugiau“ pasakymas, dažnai vyraujantis itališkoje virtuvėje, taip pat atsispindi ir „Bonocosì vertybėse. Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad ingredientų įvairumas ant picos ne toks ir didelis, tačiau visa esmė – kokybėje.

Mūsų rekomenduojama pica: Diavola

Geri laikai

WOLT nuotr./„Eat Oou Vilnius“ rekomenduoja išbandyti 5 picerijas namuose
WOLT nuotr./„Eat Oou Vilnius“ rekomenduoja išbandyti 5 picerijas namuose

Modernus europietiškas šeimos restoranas Vilniuje, gamina gardžias, naminio tipo neapolietiškas picas. Picų padas storas ir purus, kaip ir pridera Neapolio picoms, na o variacijų šioje picerijoje užsisakyti rasite labai įvairių: nuo klasikinės „Margaritos“ iki picos su krevetėmis ir baltu bešamelio padažu bei cukinija. Picas gamina jie kruopščiai, kaip saviems - gausiai apkrauna žalumynais. Puikios kokybės ingredientai, gausybė sūrio, šviežias namų gamybos pomidorų padažas – štai kuo pasižymi Geri laikai“ picos!

Mūsų rekomenduojama pica: su burokėliais ir ožkos sūriu

Paupio 12

WOLT nuotr./„Eat Oou Vilnius“ rekomenduoja išbandyti 5 picerijas namuose
WOLT nuotr./„Eat Oou Vilnius“ rekomenduoja išbandyti 5 picerijas namuose

Tai dar vienas šeimos restoranėlis – Paupio 12“, gaminantis modernius Viduržemio jūros patiekalus. Čia rasite lengvesnių itališkų ar prancūziškų patiekalų bei visų pamėgtas, malkų krosnyje gaminamas picas. Vienas iš pagrindinių „Paupio 12“ principų - tik kokybiški produktai, tarsi gaminant savos šeimos nariams. Visas maistas restorane kruopščiai gaminamas nuo nulio, t.y., tiek picų padažai, padai, tiek pagardai yra savų rankų gamybos, nenaudojant jokių pridėtinių dažiklių ar skonio stipriklių. Restoranas ne tik renkasi kokybiškus tiekėjus, bet kai kuriuos produktus užsiaugina ir patys! Galiniame kiemelyje jie įkūrė salotų ir žolelių darželį, kad savo klientus galėtų palepinti ką tik nuskintais žalumynais. Tad pvz., jeigu užsisakinėsite picas šiltuoju sezono metu su kvapniuoju baziliku - žinokite, jog tai pačių augintas produktas.

Mūsų rekomenduojama pica: plėšytos avienos

Maurizio's Pizzeria

WOLT nuotr./„Eat Oou Vilnius“ rekomenduoja išbandyti 5 picerijas namuose
WOLT nuotr./„Eat Oou Vilnius“ rekomenduoja išbandyti 5 picerijas namuose

Dar viena, tikro italo įkurta picerija. Tačiau, picos čia kiek kitokios nei daugumoje vietų. Viskas dėl to, nes jų padas gaminamas iš ypač smulkių, itališkų miltų. Picos „Maurizio's picerijoje plonapadės, traškios ir skaniai apskrudusios, kepamos net 450 laipsnių krosnyje. Itališki pomidorai iš Apulijos, itališka mocarela „Fior di Latte“, virtas itališkas kumpis „Prosciutto Cotto“, aukštos kokybės alyvuogių aliejus – ir mes trumpam mintimis iškeliaujame į vidurio Italiją. O ko daugiau ir benorėti iš šio gardaus tradicinio patiekalo?

Mūsų rekomenduojama pica: Romana

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos