Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Editos šeimos receptas Kalėdoms – vyšninė antis

„Kalėdos ar kitos šventės be keptos anties mūsų šeimoje – misija neįmanoma. Dalinuosi receptu, kuris dar niekada nepavedė ir puikiai pavyko“, – rašo 15min skaitytoja Edita. Dėkojame jai ir kviečiame išmėginti receptą!
Kepta antis
Kepta antis / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 1 anties,
  • 5 česnako skiltelių,
  • 5 v. š. vyšnių uogienės,
  • 1 a. š. druskos,
  • 1 a. š. įvairių pipirų mišinio,
  • 1 v. š. aliejaus,
  • šiek tiek čiobrelių.

Vyšnių uogienę sutrinkite su druska, pipirais, čiobreliais, sutraiškytais česnakais, aliejumi. Užvirinkite 2 litrus vandens, nuplikykite juo antį (anties išorinę pusę – odą). Nuvarvinkite nuo anties vandenį, ištepkite paruoštu marinatu ir palikite šaldytuve per naktį.

Marinuotą antį dėkite į kepimo indą, sandariai uždenkite folija ir kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje apie 2 val. Po 1,5 val. kepimo nuimkite foliją ir antį apskrudinkite. Susidariusios kepimo sultys naudojamos padažui, o garnyrui tinka viskas, ką mėgstate. Skanaus!

Edita A.

Kepate antį namuose ir jūs? Pasidalinkite savo receptu! Siųskite iki gruodžio 18 d. el. paštu konkursai@15min.lt, o trims geriausių receptų autoriams prekybos centras „Norfa“ padovanos po šaldytą, marinuotą ar šviežiai keptą antį – kokią išsirinksite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?