„Eklerai magiškai ir stebuklingai veikia žmones – ir vaikus, ir senelius. Aš savo virtuvėje vis turiu sugalvoti kažką naujo. Esu žmogus be firminio torto, bet man taip smagu turėti svečiuose žmones, kurie ištobulinę savo vieną saldumyną“, – sako B.Nicholson.
S.Sparnaitienė eklerų receptą tikrai ištobulino – jais lepina šeimos narius ir draugus, o jei eklerais vaišina per šventes, skanėsto kaipmat nelieka, tikina moteris.
„Esu ketvirtos kartos eklerų meistrė. Užaugau namuose, kuriuose visuomet turėjome šių saldumynų – kepė ir mano mama, ir močiutė, kuri receptą sužinojo iš jaunystės draugės. Mano vyro mama teisingai sakydavo – kartą paragavęs, negali sustoti. Didžiausia klaida būtų nepabandyti jų išsikepti“, – sako ji.
Plikytos tešlos pyragėliai (eklerai)
Ingredientai:
kremui:
- 250 g sviesto (82 proc. riebumo);
- 5 nekupinų šaukštų miltų;
- 0,5 l pieno;
- 400 g cukraus;
- 2 kiaušinių trynių;
- kelių šaukštelių vanilinio cukraus;
- 1 citrinos sulčių.
plikytos tešlos pyragėliams:
- 100 g sviesto;
- 1 stiklinės vandens;
- 1 stiklinės miltų;
- žiupsnelio druskos;
- 4–5 kiaušinių.
Gaminimo būdas – laidos įraše