Nors lietuviai šio maisto ruošimo specifiką išmano gana neblogai, o parduotuvių lentynos lūžta nuo jau paruoštų pusgaminių, maisto ruošimo žinovai pasidalino patarimais. Kaip tinkamai paruošti ir iškepti mėsą pačiam, kokią rinktis parduotuvėse ir ko nedaryti, kad linksma diena su dūmo skonio mėsa netaptų kulinariniu fiasko.
Žurnalistė, kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson
„Renkantis mėsą pirmiausia svarbu nuspręsti, ką kepsime: jautieną, kiaulieną, vištieną. Labai svarbūs – riebalai. Jeigu mėsa liesa, kaip vištienos krūtinėlė, ji perkeps labai greitai, nes nebus drėkinama riebalų. Todėl šašlykam ir šiaip griliui labiausiai tinka riebesni mėsos gabalai. Kepant liesą mėsą reikia labai stebėti laiką. Nors ir bet kuri kita mėsa bus sausa, jeigu bus perkepta, tad svarbu atidžiai žiūrėti į laikrodį.