Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekspertas pataria: ką kepti grilyje norintiems sulieknėti

„Vasara – iškylų metas, todėl žmonėms, besistengiantiems maitintis sveikiau, kyla daug pagundų nuklysti nuo sveikos mitybos principų, t.y. pavalgyti daug menkaverčių užkandžių, riebaus ar gausiai riebaluose kepto maisto“, – sako „Norfos“ prekybos tinklo vyr. mėsininkas Dainius Bartošius, pats nuėjęs nelengvą lieknėjimo kelią ir atsikratęs net 35 kg antsvorio.
Grilyje kepta vištiena
Grilyje kepta vištiena / 123RF.com nuotr.

Tad lieknėjantiems ar nenorintiems įsigyti gelbėjimosi ratą ant liemens ekspertas siūlo savo pamėgtą patiekalą – grilyje keptą vištienos krūtinėlę.

Kepsniui reikės:

Vištienos krūtinėlės nesmulkiname, kad iškepus išliktų sultingesnė, tik išpjauname vidinę krūtinėlės filė dalį, jei ji yra. Tada pasiruošiame išvardintų prieskonių mišinį, sumaišytą su pora šaukštų alyvuogių aliejaus, ir juo įtriname vištieną.

Vištieną kelioms valandoms dedame į šaldytuvą. Prieš kepimą kiekvieną vištienos krūtinėlės dalį įvyniojame į foliją ir kepame grilyje 15-20 min., kas keletą minučių pavartydami.

Iškepus vištieną išvyniojame iš folijos ir pagardiname druska, kiek norisi. Patiekiame su šviežiomis ar grilyje apkeptomis daržovėmis.

Na, o belaukiant kepsnio D.Bartošius siūlo kramsnoti sveikus užkandžius – vaisius, riešutus ir daržoves.

Skanaus!

Skaitykite taip pat: D.Bartošius sklaido mitus apie dietas: po suerzinusios žmonos dovanos numetė 35 kg

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais