„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Ekspertė – apie kalėdinius prieskonius: kokius pirkti, kaip laikyti, kokių naujienų dairytis?

Net ir tie, kas gamina rečiau ir kukliau, be prieskonių – bent jau pipirų, druskos, krapų, lauro lapų – neapsieina. O aistringi kulinarai spintelėse ar stalčiuose laiko dešimtis pačių įvairiausių prieskonių. Artėjant žiemos šventėms jais namai pakvimpa vis dažniau ir intensyviau. Ir tie prieskoniai labai charakteringi, dažnai taip ir vadinami – kalėdiniai, žiemos, šildantys...
Kepinių ingredientai
Kepinių ingredientai / 123RF.com nuotr.

Į šią gretą rikiuojasi cinamonas, imbieras, kardamonas, gvazdikėliai, pipirai, muskatas, taip pat ir kalendra, ciberžolė. UAB „Delona“ vadovė Ilona Dačiulienė apie maisto ir gėrimų skanintojus bei kvėpintojus galėtų kalbėti valandų valandas, tačiau šįsyk pokalbio valandą skyrėme būtent tiems prieskoniams, kurie labiausiais siejasi su Kalėdomis.

Kodėl verčiau pirkti nemaltus prieskonius? Ar išties jie tokie jautrūs laikymo sąlygoms? Koks egzotiškas prieskonis per porą dešimtmečių lietuviams tapo toks savas, kaip krapai? Ar iš tiesų tik Ceilono cinamonas yra „tikras“, o likęs – žymiai prastesnis. Pagaliau, kokį vieną dar neįvertintą prieskonį pašnekovė būtinai rekomenduotų išbandyti, kokiu netikėtu ingredientu skatintų praturtinti meduolius?

Kai kalbamės su I.Dačiuliene, ji prisipažįsta, jog žiemos prieskonių pardavimai kaip tik dabar įgauna vis didesnį pagreitį. Pagal tai, kokios pirkimo bangos kyla, ji net gali suprasti, kas tuomet kepama ir verdama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“