Ingredientai (4–5 asm.):
- 500 g makaronų, labiausiai tinka trumpi, pvz., spiralės formos;
- 300 g smidrų, nupjautais sumedėjusiais galiukais, apskustų, supjaustytų 2–3 cm ilgio gabaliukais;
- 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 citrinos nutarkuota žievelė (geriau naudoti ekologišką);
- žiupsnis kapotų šviežio raudonėlio lapelių (nebūtina, arba galite keisti bazilikais);
- 100 g minkšto šviežio ožkų pieno sūrio (jei nemėgstate, galite keisti rikota, tačiau ožkos sūris patiekalui suteiks daugiau charakterio);
- šlakelis šviežiai spaustų citrinos sulčių;
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų, pagal skonį.
Gaminimas:
1. Virkite makaronus dideliame kiekyje pasūdyto vandens. Kai iki makaronų virimo pabaigos (laikas nurodytas ant pakuotės) liks 3 minutės, į tą patį puodą suberkite ir smidrų gabaliukus. Nukoškite viską kartu, pasilikdami gerą samtį virimo vandens.
2. Kol makaronai verda, nemažame dubenyje sumaišykite aliejų, sūrį, citrinos žievelę ir naudojamas žoleles. Vos tik nukoštus makaronus ir šparagus dėkite į šį dubenį, dar užpilkite pasilikto virimo vandens ir labai gerai viską išmaišykite, kad sūris ir kiti priedai gerai pasiskirstytų.
3. Dosniai pasūdykite, užberkite šviežiai maltų juodųjų pipirų, jei norisi, įspauskite šiek tiek citrinos sulčių ir iškart tiekite.