Balandėliams reikės:
- Kopūsto,
- morkų,
- pomidorų padažo,
- druskos,
- pipirų,
- sultinio.
Įdarui:
- 500 g faršo,
- 150 g ryžių,
- druskos ir prieskonių.
Gaminimas:
Kopūsto lapus išverdam, nupjaunam storąją dalį ir per visą lapą ištepam paruoštą balandėliams faršą. Susukam kaip vamzdelį ir dedam į kepimo indą, kur įpilta truputėlis sultinio.
Ant viršaus užpilam pakeptas tarkuotas morkas, smulkintą svogūną sumaišytą su trupučiu pomidorų padažu ir šiek tiek sultinio, kad apsemtų.
Troškinu apie 40-50 min, kol nugaruoja vanduo ir pradeda viršus kepti. Tada sumaišau šaukštą miltų su sultiniu, pomidoru padažu, grietine ir užpilu ant viršaus, dar 5-10 min troškinu.
Labai skanu! Skanaus ir jums!