Ingredientai (4 porcijoms):
- 1 st. braškių (dideles supjaustykite ketvirčiais);
- 2 sauja špinatų (geriausia – mažųjų);
- 120 ml braškių kompoto ar kisieliaus;
- 200 ml plakamosios (36 proc. riebumo) grietinėlės;
- saujelė graikinių ar lazdynų riešutų, stambiai sukapotų.
Gaminimas:
1. Špinatus nuplaukite, nusausinkite, nugnybkite kotelius, didesnius lapelius suplėšykite.
2. Uogas nuplaukite, nusausinkite, didesnes supjaustykite ketvirčiais.
3. Išplakite grietinėlę.
4. Į permatomus porcijinius indelius pirmiausiai krėskite uogų, užpilkite kompotu, kad tik apsemtų. Tada atsargiai dėkite plaktos grietinėlės, o galiausiai – špinatų lapelių, o ant jų berkite riešutų.
5. Valgydami stenkitės užkabinti po truputį kiekvieno ingrediento, kad jie pakliūtų į burną viename kąsnyje.