„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Elegantiškos, ryškios, skanios braškių ir špinatų salotos

Braškės, o juo labiau, špinatai, yra dažni įvairių lengvų salotų ingredientai. Tik būtent jų pačių derinys viename inde jau kiek retesnis. Pats metas išbandyti.
Braškių ir špinatų salotos
Braškių ir špinatų salotos / Autorės nuotr.

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 1 st. braškių (dideles supjaustykite ketvirčiais);
  • 2 sauja špinatų (geriausia – mažųjų);
  • 120 ml braškių kompoto ar kisieliaus;
  • 200 ml plakamosios (36 proc. riebumo) grietinėlės;
  • saujelė graikinių ar lazdynų riešutų, stambiai sukapotų.

Gaminimas:

1. Špinatus nuplaukite, nusausinkite, nugnybkite kotelius, didesnius lapelius suplėšykite.

2. Uogas nuplaukite, nusausinkite, didesnes supjaustykite ketvirčiais.

3. Išplakite grietinėlę.

4. Į permatomus porcijinius indelius pirmiausiai krėskite uogų, užpilkite kompotu, kad tik apsemtų. Tada atsargiai dėkite plaktos grietinėlės, o galiausiai – špinatų lapelių, o ant jų berkite riešutų.

5. Valgydami stenkitės užkabinti po truputį kiekvieno ingrediento, kad jie pakliūtų į burną viename kąsnyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs