Šviežių daržovių salotos su rūkytu šamu
Ingredientai (2 porcijoms):
- 120 g rūkyto šamo;
- šviežių lapinių salotų (šefas naudojo „Kietaviškių“ salotas vazonėlyje);
- 1 šviežias trumpavaisis agurkas;
- 1 obuolys;
- keli ridikėliai;
- saujelė smulkintų pistacijų;
- keli sultenių lapeliai;
- keli burokėlių lapeliai;
- šlakelis sezamų aliejaus;
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
1. Pirmiausia į dubenėlius sudėkite rankomis plėšytas lapines salotas – taip jos išlaikys maistines medžiagas. Tuomet – smulkintą rūkytą šamą.
2. Ant viršaus dėkite plonomis juostelėmis daržovių skustuku supjaustytą agurką, ketvirtį plonai pjaustyto obuolio, burokėlių ir sultenių lapelius, plonai pjaustytus ridikėlius.
3. Viską apšlakstykite sezamų aliejumi ir užberkite smulkintų pistacijų. Salotos paruoštos, skanaus!
Šviežių daržovių salotos su lašiša
Ingredientai (2 porcijoms):
- 80 g sūdytos arba rūkytos lašišos;
- šviežių salotų mikso (šefas naudojo „Kietaviškių“ salotų asorti vazonėlyje);
- 1 avokadas;
- 1 mėlynasis svogūnas;
- keli kapariai;
- blanširuotų žirnelių ankščių;
- 1 kinkanas arba kitas citrusinis vaisius;
- šlakelis sezamų aliejaus;
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
1. Pirmiausia į dubenėlius sudėkite rankomis plėšytas salotas, tuomet kitus ingredientus. Nėra jokių griežtų taisyklių ingredientų kiekiui – jais varijuokite pagal skonį.