Elenos vištienos kotletas „Astra“ – legendiniai ir nepakartojami

„Nerasime nei vieno žmogaus, kuris nežinotų šių legendinių vištienos kotletų. Tai mūsų lietuviškos virtuvės legenda. Ir tas restoraninis maistas gali būti Jūsų namuose“, – rašo Elena Kiliauskienė ir dalinasi savo receptu su 15min skaitytojais.
Vištienos kotletas „Astra“
Vištienos kotletas „Astra“ / Elenos Kiliauskienės nuotr.

„Manau, kiekviena šeimininkė turi savo slaptąjį arba nelabai ir slaptą įdaro variantą. Būtent su įdaru galima interpretuoti į valias. O svarbiausia – šie kotletai tikrai patenka į greitai ir paprastai pagaminamų kategoriją“, – sako Elena.

Jums reikės:

1 kg vištienos faršo,

2 kiaušinių,

1 svogūno,

3 skiltelių česnako,

druskos, pipirų ir prieskonių faršui,

8 riekių batono, paskrudintų orkaitėje 10-15 min.

Mano įdaras:

Fermentinis sūris su žalumynais. Bet čia galite įjungti savo fantaziją. Tinka razinos su sūriu; feta su džiovintais pomidorais; grybų ar virto kiaušinio įdaras ir pan.

Kaip gaminti:

1. Į dubenį dėkite vištienos faršą, muškite kiaušinius, berkite norimus prieskonius, susmulkintą svogūną ir česnaką.

2. Drėgnomis rankomis formuokite kotletus, į vidų dėkite įdaro, apvoliokite batono kubeliuose ir dėkite į kepimo skardą.

Elenos Kiliauskienės nuotr. /Vištienos kotletas „Astra“
Elenos Kiliauskienės nuotr. /Vištienos kotletas „Astra“

3. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių (prieš kepant galima apipurkšti aliejumi). Iš pradžių pridenkite folija, vėliau nuimkite, kad gražiai apskrustų.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų