Jums reikės:
Kopūstams:
apie 200 g raugintų kopūstų,
3–4 valg. š. pomidorų padažo,
1 svogūno,
aliejaus.
Bandelėms:
3 lakštų bemielės sluoksniuotos tešlos,
6 pieniškų dešrelių,
6 arbat. š. garstyčių,
1 kiaušinio
Kaip gaminti:
1. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir kepkite kubeliais supjaustytą svogūną tol, kol jis taps gražiai rusvas. Sudėkite kopūstus ir viską kepkite aukštoje temperatūroje pamaišydami tol, kol kopūstai šiek tiek apskrus.
2. Kopūstams apskrudus, į keptuvę dėkite pomidorų padažą ir užpilkite maždaug 50 ml vandens (tiek, kad pasidengtų keptuvės dugnas). Troškinkite viską žemoje temperatūroje, kol nugaruos skystis.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C su vėjelio funkcija. Tešlos lakštus perpjaukite pusiau ir ištepkite kiekvieną kvadratėlį garstyčiomis. Ant tešlos dėliokite po gerą šaukštą kopūstų ir dešrelę, bei užspauskite kraštus.
4. Labai svarbu kraštus gerai užspausti, jog kepant bandelė neatsivertų. Aptepkite visas bandeles plaktu kiaušiniu ir kepkite orkaitėje apie 20 minučių – bandelės turi gražiai iškilti ir apskrusti. Skanaus!