Reikės:
- 500 g jūros ešerio,
- ½ stiklinės miltų,
- druskos ir pipirų pagal skonį,
- 2 kiaušinių,
- 1 stiklinės maltų džiūvėsėlių,
- ½ stiklinės smulkiai tarkuoto parmezano,
- 1 arb. š. džiovintos saldžiosios paprikos dribsnių,
- aliejaus kepimui.
Gaminimas:
Ešerį išdarinėkite, nuskuskite, nuplaukite ir nusausinkite. Nedideliame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir pipirus. Atskirai išplakite kiaušinius. Dar kitame dubenyje sumaišykite maltus džiūvėsėlius, tarkuotą parmezaną ir paprikos dribsnius.
Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Žuvį pavoliokite pirmiausia miltuose, paskui kiaušinių plakinyje ir galiausiai – džiūvėsėlių ir sūrio mišinyje.
Priklausomai nuo žuvies dydžio, kepkite maždaug po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
Skanaus! Už receptą dėkojame Donatui.
Kviečiame ir jus dalyvauti kalėdinių receptų konkurse! Savo patiekalų receptus su nuotraukomis siųskite el. paštu konkursai@15min.lt iki gruodžio 22 d.
Trijų laimėtojų laukia puikūs „Santa Maria“ prieskonių rinkiniai!