Donato receptas: ešerys su traškia parmezano plutele

Advento laikotarpiu dažniau prisimename žuvies patiekalus, kurie būna be priežasties primiršti. Siūlome išmėginti naujus receptus ir žuvimi mėgautis dažniau. Šiandien mūsų meniu – ešerys su traškia gardaus parmezano plutele. Jeigu jo neturite, galite pakeisti kietuoju lietuvišku sūriu.
Žuvis su parmezano plutele
Žuvis su parmezano plutele / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 500 g jūros ešerio,
  • ½ stiklinės miltų,
  • druskos ir pipirų pagal skonį,
  • 2 kiaušinių,
  • 1 stiklinės maltų džiūvėsėlių,
  • ½ stiklinės smulkiai tarkuoto parmezano,
  • 1 arb. š. džiovintos saldžiosios paprikos dribsnių,
  • aliejaus kepimui.

Gaminimas:

Ešerį išdarinėkite, nuskuskite, nuplaukite ir nusausinkite. Nedideliame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir pipirus. Atskirai išplakite kiaušinius. Dar kitame dubenyje sumaišykite maltus džiūvėsėlius, tarkuotą parmezaną ir paprikos dribsnius.

Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Žuvį pavoliokite pirmiausia miltuose, paskui kiaušinių plakinyje ir galiausiai – džiūvėsėlių ir sūrio mišinyje.

Priklausomai nuo žuvies dydžio, kepkite maždaug po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.

Skanaus! Už receptą dėkojame Donatui.

Kviečiame ir jus dalyvauti kalėdinių receptų konkurse! Savo patiekalų receptus su nuotraukomis siųskite el. paštu konkursai@15min.lt iki gruodžio 22 d.

Trijų laimėtojų laukia puikūs „Santa Maria“ prieskonių rinkiniai!

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Santa Maria prieskoniai
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Santa Maria prieskoniai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis