Vištienos krūtinėlių armonikos
Reikės:
- 2 vištienos krūtinėlių (didesnių),
- fermentinio sūrio,
- 2 pomidorų,
- pipirų,
- vištienos prieskonių,
- druskos,
- 2 česnako skiltelių,
- garstyčių,
- šviežių prieskoninių žolelių.
Gaminimas:
Vištienos krūtinėlėje padaryti įpjovimus, dėti garstyčių, vištienos prieskonių, česnako, druskos, pipirų, viską marinuoti kelias valandas. Į kiekvieną vištienos įpjovimą dėti juostelę sūrio ir gabaliuką pomidoro, ant viršaus pabarstyti šviežių prieskoninių žolelių. Paruoštą vištieną dėti į aliejumi pateptus folijos gabaliukus, viską užlankstyti ir dėti į kepimo indą. Kepti 20-30 min. Skanaus !!!
Nekeptas gaivus tortas
Pagrindui:
- 3 pakeliai SELGA sausainių,
- 100 g tirpinto sviesto.
Įdarui:
- 2 skardinių kokosų pieno
- pusės skardinės sutirštinto pieno (galima dėti ir visą),
- 300 g šaldytų trintų braškių su cukrumi (galima dėti ir kitokių uogų),
- pakelio želatinos.
Gaminimas:
Pagrindas: Sausainius susmulkiname, sviestą ištirpiname, sumaišome su sausainių trupiniais ir sudedame į formą.
1 sluoksnis:
Dubenėlyje išbrinkinti pusę pakelio želatinos. Į indą supilti kokosų pieną, viską plakti mikseriu. Dubenėlį su želatina dėti į karštą vandenį, kai viskas ištirpsta, supilti į kokosų pieną, dar plakti. Pilti ant sausainių ir dėti į šaldytuvą.
2 sluoksnis:
Dubenėlyje išbrinkinti pusę pakelio želatinos. Į indą supilti trintas braškes, viską išmaišyti. Dubenėlį su želatina dėti į karštą vandenį, kai viskas ištirpsta, supilti į trintas braškes, dar maišyti. Pilti ant kokosų sluoksnio, dėti į šaldytuvą laikyti per naktį.
„Tinginio“ rutuliukai
Reikės:
- 3-4 pakelių sausainių (SELGA, GAIDELIS),
- pusės pakelio sviesto,
- 1 stiklinės pieno,
- 1 stiklinės cukraus,
- 4-5 valg. šaukštų kakavos.
Papuošimui reikės:
- 1 plytelės juodo šokolado,
- 1 plytelės pieniško šokolado,
- pusė plytelės balto šokolado,
- džiovintų vaisių, sausainių gabaliukų (oreo), pistacijų.
Gaminimas:
Sutrupinti sausainius. Į puodą supilti pieną, cukrų ir kakavą. Virti pamaišant 10-15 min, kol viskas pradės tirštėti, puodo kraštai ims burbuliuoti. Sudėti sviestą, maišyti, kol sviestas ištirps, pavirti dar 2-3 min. Masę supilti ant sausainių, išmaityti. Kol masė nesustingo, formuoti rutuliukus, vėliau dėti 1 valandai į šaldytuvą.
Virš garų vonelės, atskiruose indeliuose, ištirpinti šokoladą, baltą šokoladą sudėti į konditerinį maišelį ir panardinti į karštą vandenį. Tinginio rutuliukus panardinti į šokoladą, padėti ant kepimo popieriaus kol sustings. Prakirpti konditerinį maišelį ir pašlakstyti šokoladą ant rutuliukų, puošti džiovintais vaisiais ar kuo tik norima.
Dėkojame Evelinai už receptą!