Ingredientai:
tešlai (23 cm skersmens torto formai):
- 600 g miltų;
- 300 g grietinės, riebios;
- 300 g sviesto;
- 3 trynių (L dydžio kiaušinių);
- žiupsnis druskos;
- 50 g kakavos miltelių.
Gaminimas:
1. Į dubenį beriame miltus, kakavą ir druską. Sudedame smulkintą šaltą sviestą ir viską ištriname iki trupinių. Tada dedame grietinę ir trynius. Išminkome tešlą, padalijame ją į 8–9 gabaliukus ir porai valandų dedame į šaldytuvą.
2. Kiekvieną gabaliuką iškočiojame kuo ploniau, dedame ant kepimo popieriaus, subadome šakute ir šauname kepti. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 7–8 min. Iškeptą lakštą apipjauname iki norimo dydžio bei formos ir paliekame atvėsti.
kremui:
- 700 g pieno;
- 200 g cukraus;
- 300 g sviesto;
- 100 g krakmolo;
- 6 tryniai;
- 150 g juodojo šokolado;
- 50 g romo.
Gaminimas:
1. Į puodą pilame pieną ir jį užverdame. Į karštą pieną sudedame smulkintą šokoladą ir pamaišome, kol ištirpsta.
2. Į dubenį dedame trynius, beriame cukrų ir viską gerai išmaišome iki purumo, tada sudedame krakmolą ir dar kartą išmaišome. Į trynių masę pilame karštą pieną su tirpintu šokoladu ir gerai išmaišome. Tada viską atgal supilame į puodą ir kaitiname, kol kremas sutirštėja. Nukeliame nuo ugnies ir truputį atvėsiname. Tada po truputį sudedame gabaliukais smulkintą sviestą ir maišome, kol sviestas susijungia su kremu. Galiausiai supilame romą ir dar kartą išmaišome.
3. Atvėsusiu kremu sutepame lakštus. Tortą papuošiame smulkintais likusios tešlos trupiniais.
4. Tortas skaniausias bent parą palaikytas šaldytuve. O jeigu kantrybė leidžia, tai pjauname po dviejų dienų ir keliamės į skonių rojų!
Pastaba: Vieną sluoksnį galima pertepti mėgstama uogiene arba kremą pagardinti liofilizuotomis uogomis.