Ingredientai:
- 400 g mėgstamo jogurto (naudojau su persikais);
- 4 kiaušiniai;
- 100 g sviesto, ištirpinto;
- 100 g cukraus;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
- 200 g miltų;
- siupsnelio druskos;
- apie 400 g uogų ir vaisių (naudojau nektarinus, braškes, šilauoges, avietes, gervuoges).
Gaminimas:
1. Į dubenį mušame kiaušinius ir beriame cukrų bei vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos. Viską išplakame iki purios masės. Pilame tirpintą sviestą, jogurtą ir išmaišome.
2. Į dubenį beriame ir persijotus miltus su kepimo milteliais. Išmaišome. Tada sudedame uogas ir vaisius. Viską išmaišome ir paruoštą tešlą pilame į kepimo formą išteptą sviestu.
3. Kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Iškeptą pyragą atvėsiname orkaitėje. Papuošiame ir mėgaujamės!
Aš pyragą puošiau kreminio sūrio kremu. Jam pasigaminti naudojau 200 g kreminio sūrio, 50 g cukraus pudros ir 1 šaukštą citrinos sulčių. Viską gerai išmaišiau, sudėjau į konditerinį maišą ir papuošiau.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ feisbuko ir instagramo paskyrose.