Jums reikės:
2 kiaušinių (M dydžio, plaktų),
220 g sviesto (kambario temperatūros),
220 g cukraus,
250 g miltų,
1 banano (sutrinto iki tyrės, apie 100 g),
1 šaukštelio kepimo miltelių,
40 g kakavos,
200 g juodojo šokolado,
0,5 šaukštelio druskos,
100 g cukraus pudros.
Kaip gaminti:
1. Sviestą ir cukrų mediniu šaukštu išsukite iki purios, balsvos masės. Sukant po truputį supilkite plaktus kiaušinius, gerai išmaišykite, kad masė būtų vientisa.
2. Į kitą dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius, kakavą ir druską. Sutrinkite kitame dubenyje bananą.
3. Į miltų masę supilkite sviesto ir kiaušinių mišinį ir viską gerai išmaišykite, kad masė būtų vientisa. Tada supilkite trintą bananą ir vėl permaišykite.
4. Šokoladą supjaustykite mažais gabaliukais, suberkite į tešlą ir gerai išmaišykite.
5. Gautos tešlos nebus galima minkyti, nenustebkite. Įdėkite ją į šaldytuvą 1–2 valandoms, kad sutvirtėtų.
6. Aš formuodama sausainius naudoju gumines maisto gamybai skirtas pirštines – taip tešla nelimpa prie rankų. Jei neturite jų, tiesiog lengvai pašlapinkite rankas vandeniu. Formuokite graikiško riešuto dydžio rutuliukus, juos apvoliokite cukraus pudroje. Dedami ant kepimo popieriumi išklotos skardos juos šiek tiek suplokite.
7. Kepkite iki 180 įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Iškepę sausainiai bus gan minkšti, bet vėsdami sutvirtės.
Gamino ir patarė tinklaraščio „Skaniai ir lengvai“ autorė Indrė Denisovienė / @skaniai.ir.lengvai