Kepsniukams reikės:
- 500 g kopūstų, susmulkintų;
- 2 svogūnų, smulkiai supjaustytų;
- 3 skiltelių česnako, susmulkintų;
- 3 kiaušinių;
- 4 šaukštų miltų (60 g);
- 1 arb. š. druskos;
- 1 arb. š. maltų saldžiųjų paprikų;
- 1 arb. š. juodųjų pipirų;
- Aliejaus kepimui.
Padažui:
- 3 valg. š. jogurto;
- 2 šakelių krapų;
- 1 tarkuoto agurko;
- Žiupsnelio džiovintų maltų saldžiųjų paprikų.
Gaminimas:
Dubenyje sumaišykite smulkintus kopūstus, pjaustytus svogūnus, smulkintą česnaką, kiaušinius, miltus, druską, maltą saldžiąją papriką ir juoduosius pipirus. Gerai išmaišykite, kol visi ingredientai tolygiai pasiskirstys.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Kai įkais, imkite šaukštą kopūstų mišinio ir suformuokite iš jo nedidelį blynelį. Atsargiai dėkite jį į karštą aliejų ir šaukšto nugarėle šiek tiek suplokite.
Kepkite kopūstų blynelius maždaug po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės arba kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs. Pakartokite su likusiu mišiniu, prireikus į keptuvę įpilkite daugiau aliejaus.
Padažui nedideliame dubenėlyje sumaišykite jogurtą, smulkintus krapus, tarkuotus agurkus ir raudonąją papriką. Maišykite, kol gerai susimaišys.
Karštus kopūstų paplotėlius patiekite su šaukštu jogurto ir krapų padažo ant viršaus.
Skanaus!