Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FeedMySister receptai švenčių sezonui: 2 užkandžiai iš jautienos

Geriau mažiau, tačiau šviežio, kokybiško, įdomaus maisto. Šis principas itin aktualus šventinių vakarėlių laikotarpiu, kai progų persivalgyti daug, o prasta savijauta kitą dieną tik gadina nuotaiką. Mūsų siūlomi užkandžiai neapsunkins, nes yra sveiki, gurmaniški, ruošiami iš kokybiškų produktų.
Tinklaraštininkės ir jų ruošti užkandžiai iš jautienos
Tinklaraštininkės ir jų ruošti užkandžiai iš jautienos / FeedMySister nuotr.

Jautienos carpaccio

Ingredientai:

  • 8 cm storio jautienos filė gabalas;
  • 1 sauja gražgarstės (rukolos);
  • gabalėlis parmezano sūrio;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • tyro alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Iš šaldytuvo mėsą išimkite tik prieš pjaustymą. Prieš tai pasiruoškite labai aštrų didelį peilį, maistinės plėvelės gabalą ir vidutinio dydžio puodą tvirtomis rankenomis.

2. Ant lygaus paviršiaus patieskite maždaug 60 cm ilgio maistinės plėvelės gabalą. Dėkite ant jos po plonai atpjautą mėsos gabaliuką ir uždenkite maistine plėvele, kad mėsa būtų apgaubta iš viršaus ir apačios. Tada dėkite ant viršaus puodą ir, laikydami už rankenų, spauskite, kiek turite jėgų. Tada apverskite mėsą, esančią maistinėje plėvelėje, ir vėl spauskite, kol mėsa bus labai plona. Atsargiai išimkite mėsą iš plėvelės ir dėkite į lėkštę. Taip pakartokite daug kartų, kol mėsos gabalas bus supjaustytas, o gabalėliai išploti.

3. Ant mėsos užberkite druskos, pabarstykite šviežiai maltų juodųjų pipirų, užpilkite po šlakelį alyvuogių aliejaus.

4. Patiekite su gražgarstėmis ir parmezano drožlėmis (jas galite gauti tiesiog patarkavę parmezano gabaliuką bulvių skustuku).

FeedMySister nuotr. /Jautienos „carpaccio“
FeedMySister nuotr. /Jautienos „carpaccio“

Jautienos didkepsnis su piquillo ir kapariu

Ingredientai:

  • 1 brandintos jautienos didkepsnis;
  • 2 piquillo (keptos ir marinuotos paprikos);
  • didelių kaparių;
  • druskos;
  • pipirų;
  • tyro alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite keptuvę, kad rūktų dūmai. Didkepsnį apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite po 2 min. iš abiejų pusių. Išėmus pabarstykite druska, pipirais ir leiskite 5 minutes pastovėti.

2. Susismulkinkite papriką nedideliais dydžio kvadratėliais. Supjaustykite didkepsnį gabaliukais ir sumaukite ant iešmelių – pirmiausia mėsa, tada paprikos kvadratėlis, galiausiai kaparis.

FeedMySister nuotr. /Užkandis iš didkepsnio
FeedMySister nuotr. /Užkandis iš didkepsnio

Maisto tinklaraštis FeedMySister.com yra apie meilę maistui ir sau – ieškant ir atrandant pusiausvyrą savo lėkštėje. Kūryba užsiima dvi sesės – Rūta ir Asta, kurioms svarbu, ką jos valgo, nes geras maistas itin svarbus gerai savijautai. Kiekvieną savaitę FeedMySister.com dalijasi receptais ir su 15min skaitytojais.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?