Krevetės su mango padažu
Ingredientai:
- 15 šviežių krevečių;
- 1 mangas;
- 2 žaliosios citrinos;
- 1 skiltelė česnako;
- 0,5 čili pipiro;
- 0,5 arbat. šaukšt. kumino;
- 0,5 arbat. šaukšt. ciberžolės;
- druskos;
- pipirų;
- tyro alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Išdarinėkite krevetes – labai svarbu išpjauti juodus siūlus iš krevetės nugaros ir priekio. Nuplaukite ir gerai nusausinkite. Užtarkuokite 1 žaliosios citrinos žievelę, užberkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
2. Į elektrinį trintuvą (blenderį) sudėkite nuluptą mangą, česnaką, čili, kuminą ir ciberžolę, išspauskite žaliosios citrinos sultis (ragaukite ir pradžiai išspauskite vieną) – viską sutrinkite iki vientisos masės.
3. Krevetes apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir užmaukite ant iešmelių. Patikrinkite, ar iešmeliai telpa į keptuvę, jeigu ne – patrumpinkite. Kepkite įkaitintoje keptuvėje 2–3 minutes.
4. Patiekite ant stalo su visais iešmeliais, ant kurių kepė, ir padažo indeliais šalia.
Lašišos „gravlax“ su burokėliais ir pankoliu
Ingredientai:
- 500 g lašišos;
- 100 g šviežių burokėlių;
- 0,5 valg. šaukšt. pankolio sėklų;
- 150 g rupios druskos;
- 35 g rudojo cukraus;
- 40 ml degtinės.
Gaminimas:
1. Visus ingredientus, išskyrus lašišą, susmulkinkite iki vientisos masės.
2. Lašišos filė oda į apačią įdėkite į stiklinį arba keraminį indą. Gauta burokėlių mase padenkite lašišos filė viršų, tuomet uždenkite kepimo popieriumi ir maistine plėvele. Paslėkite ir dėkite į šaldytuvą 24–48 val.
3. Praėjus numatytam laikui nuplaukite burokėlių masę nuo lašišos ir gerai nusausinkite. Į stalą tiekite supjaustytą plonytėmis riekelėmis, jei norisi, su jums patinkančia duona.
Maisto tinklaraštis FeedMySister.com yra apie meilę maistui ir sau – ieškant ir atrandant pusiausvyrą savo lėkštėje. Kūryba užsiima dvi sesės – Rūta ir Asta, kurioms svarbu, ką jos valgo, nes geras maistas itin svarbus gerai savijautai. Kiekvieną savaitę FeedMySister.com dalijasi receptais ir su 15min skaitytojais.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.