FeedMySister receptai šventėms: 2 užkandžiai iš daržovių

Ant šventinio stalo puikiai atrodo ne tik užkandžiai iš žuvies ar mėsos, bet ir įdomūs skanėstai iš daržovių. Išradingai paruošti, pikantiški, jie gali sužavėti ne tik vegetarus, įsitikinkite!
Tinklaraštininkės ir jų ruošti užkandžiai
Tinklaraštininkės ir jų ruošti užkandžiai / FeedMySister nuotr.

Baklažanai su granatais, petražolėmis ir mėtomis

Ingredientai:

  • 2 baklažanai;
  • 1/4 granato;
  • 15 g petražolių;
  • 10 g mėtų;
  • 1 česnako skiltelė;
  • 1 arbat. šaukšt. granatų melasos (galima nesunkiai įsigyti ir Lietuvoje);
  • druskos;
  • pipirų;
  • tyro alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Vieną baklažaną supjaustykite plonomis pailgomis juostelėmis – į jas suksime įdarą.

2. Kitą baklažaną supjaustykite nedideliais (5 mm) kubeliais. Kubelius gerai apkepinkite alyvuogių aliejuje.

3. Į indą sudėkite smulkintas petražoles ir mėtas, granato sėklas, šiek tiek druskos ir pipirų bei granatų melasą – viską gerai išmaišykite. Sudėkite iškepusius baklažano kubelius ir dar kartą gerai išmaišykite.

4. Pailgąsias baklažanų juosteles šiek tiek apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir kepkite keptuvėje, kol iš abiejų pusių apskrus (tik stebėkite, kad kepant per daug nesukietėtų).

5. Pasiruoštą įdarą susukite į apkeptas baklažano juosteles.

FeedMySister nuotr. /Baklažanų užkandis
FeedMySister nuotr. /Baklažanų užkandis

Skrudintas kalafioras su piquillo padažu

Ingredientai:

  • 300 g kalafioro;
  • 1 kiaušinis;
  • miltų;
  • džiūvėsėlių;
  • aliejaus skrudinimui;
  • 100 g piquillo (keptos ir marinuotos paprikos);
  • 100 g konservuotų pomidorų be odelių;
  • 1 arbat. šaukšt. raudonojo vyno acto;
  • 50 ml baltojo vyno;
  • 1/2 arbat. šaukšt. cukraus;
  • druskos;
  • pipirų;
  • tyro alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Kalafiorus padalykite į nedidelius žiedynus. Apvoliokite miltuose, tuomet pamirkykite išplaktame kiaušinyje ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Taip paruoštus kalafiorus dėkite į šaldytuvą.

2. Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Apie 10 min. patroškinkite piquillo su pomidorais, vynu ir vyno actu, įberkite šiek tiek cukraus, druskos ir pipirų. Kai viskas išsitroškins, sutrinkite iki vientisos masės.

3. Įkaitinkite puode skrudinimui skirtą aliejų ir meskite kalafiorų gabalėlius, kepkite, kol švelniai pagels. Išėmę pabarstykite druska, pipirais. Patiekite su pasigamintu padažu.

FeedMySister nuotr. /Skrudinto kalafioro užkandis su padažu
FeedMySister nuotr. /Skrudinto kalafioro užkandis su padažu

Maisto tinklaraštis FeedMySister.com yra apie meilę maistui ir sau – ieškant ir atrandant pusiausvyrą savo lėkštėje. Kūryba užsiima dvi sesės – Rūta ir Asta, kurioms svarbu, ką jos valgo, nes geras maistas itin svarbus gerai savijautai. Kiekvieną savaitę FeedMySister.com dalijasi receptais ir su 15min skaitytojais.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis