„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

FeedMySister receptas: ant grotelių kepta vištiena su jogurtiniu padažu

Namų gamybos indiška „chapati“ duona, kepta tiesiai ant žarijų, kartu su sultinga vištiena bei gaiviu jogurtiniu padažu. Nuodėmė neišbandyti šią vasarą!
Tinklaraštininkės ir jų ruoštas patiekalas
Tinklaraštininkės ir jų ruoštas patiekalas / Feedmysister nuotr.

Ingredientai:

vištienai:

  • 4 vištienos šlaunelių (be kaulo);
  • 1 arbat. šaukšt. kmynų;
  • 1 arbat. šaukšt. pankolių sėklų;
  • 2 kardamonų sėklų;
  • 4 valg. šaukšt. natūralaus jogurto;
  • 1 valg. šaukšt. klevų sirupo;
  • druskos;
  • pipirų.

jogurto padažui:

  • 1 mažo natūralaus jogurto indelio;
  • 1 vidutinio agurko (apie 120 g);
  • 1/2 citrinos sulčių;
  • druskos;
  • pipirų.

marinuotiems svogūnams ir aitriosioms paprikoms:

  • 1 mažas raudonasis svogūnas;
  • 1/2 aitriosios paprikos (čili);
  • 1 žaliosios citrinos sulčių.

4 indiškiems chapati:

  • 50 g viso grūdo kvietinių miltų;
  • 200 ml vandens (kambario temperatūros);
  • 1/2 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. aliejaus.

priedai:

  • salotos lapų;
  • kalendros.

Gaminimas:

1. Pirmiausia sugrūdame pankolio, kardamonų ir kmynų sėklas ir dubenėlyje sumaišome su jogurtu bei klevų sirupu. Dedame vištieną, druską, šviežiai maltus juoduosius pipirus ir tolygiai paskirstę paliekame marinuotis valandą.

2. Dubenėlyje sumaišome griežinėliais supjaustytus raudonąjį svogūną ir pusę raudonos aitriosios paprikos kartu su vienos žaliosios citrinos sultimis. Paliekame šaldytuve maždaug valandai.

3. Pasiruošiame chapati tešlą. Į indą dedame jiems skirtus ingredientus ir viską išmaišę minkome iki vientiso rutulio – kad jis susikabintų, bet ne daugiau. Dedame tešlą į indą ir užkloję drėgnu virtuvės rankšluosčiu paliekame pastovėti 30 min. kambario temperatūroje. Praėjus šiam laikui išverčiame tešlą ant švaraus paviršiaus ir minkome apie 5 minutes, kad chapati tešla būtų elastinga. Tešlą suformuojame į pailgą ritinį ir supjaustome į 4 gabalėlius (~3 cm pločio). Tarp delnų susukame iš kiekvieno gabalėlio rutuliuką ir iš jo iškočiojame chapati.

4. Smulkia tarka sutarkuojame agurką ir dubenėlyje sumaišome su jogurtu, citrina, druska ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.

5. Kai jau viskas pasiruošta, galima atsipalaiduoti ir viską nešti į lauką. Ant grotelių dėkite vištieną ir kepkite apie 10–15 minučių. Tada dėkite chapati ir kepkite, kol apskrus iš abiejų pusių.

6. Valgome su salotų lapais, jogurtiniu padažu, marinuotais svogūnais. Užbarstome kalendrų.

Feedmysister nuotr. /Ant grotelių kepta vištiena
Feedmysister nuotr. /Ant grotelių kepta vištiena

Skanaus!

Maisto tinklaraštis FeedMySister.com yra apie meilę maistui ir sau – ieškant ir atrandant pusiausvyrą savo lėkštėje. Kūryba užsiima dvi sesės – Rūta ir Asta, kurioms svarbu, ką jos valgo, nes geras maistas itin svarbus gerai savijautai.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“