Ingredientai (2 asm.):
- 2 antienos šlaunelės;
- 6 slyvos;
- 1 šalotinis svogūnas;
- 75 ml marsalos vyno;
- 50 ml naminio vištienos sultinio;
- 1 arbat. šaukšt. penkių prieskonių (five spice) mišinio;
- 1 valg. šaukšt. lazdyno riešutų;
- 1 cikorija;
- 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių.
2. Antienos šlauneles įtriname prieskonių mišiniu, druska ir pipirais. Dedame į keptuvę odele žemyn ir kepame apie 5 minutes ant vidutinės ugnies, kol odelė apskrus ir antiena išleis daug taukų.
3. Apkepinus antieną, nupilame taukus ir keptuvę (jei ji tinkama dėti į orkaitę, jei ne – antieną perkelkite į kitą indą) dedame į orkaitę kartu su šalotiniu svogūnu. Prieš tai svogūną perpjaukite į dvi dalis.
4. Kol antiena kepa, slyvas perpjauname per pusę.
5. Praėjus 45 min. patikriname antį. Jei reikia, vėl nupilame taukus.
6. Šalia anties dedame slyvas, pilame vyną ir vištienos sultinį. Dedame atgal į orkaitę dar maždaug 20 minučių, tik padidiname temperatūrą iki 200 laipsnių. Po 10 minučių, jei reikia, galite įpilti truputėlį daugiau sultinio, nes svarbu, kad padažas visiškai neišgaruotų.
7. Tuo tarpu peiliu susmulkiname lazdyno riešutus. Dedame juos į sausą, įkaitintą keptuvę ir apskrudiname. Supjaustome cikoriją ir apšlakstome citrinos sultimis.
8. Viską dedame į lėkštę ir valgome kartu su iškepusia antiena. Skanaus!
Maisto tinklaraštis FeedMySister.com yra apie meilę maistui ir sau – ieškant ir atrandant pusiausvyrą savo lėkštėje. Kūryba užsiima dvi sesės – Rūta ir Asta, kurioms svarbu, ką jos valgo, nes geras maistas itin svarbus gerai savijautai. Kiekvieną savaitę FeedMySister.com dalijasi receptais ir su 15min skaitytojais.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.