„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

FeedMySister receptas: aviečių ir migdolų sviesto kąsneliai su datulių karamele

Visai paprasti aviečių ir migdolų sviesto kąsneliai su datulių karamele kai noris kažko saldaus ir lengvo.
Tinklaraštininkės Rūta ir Asta bei jų gaminti kąsneliai
Tinklaraštininkės Rūta ir Asta bei jų gaminti kąsneliai / „Sarune Zurba Photography“, FeedMySister nuotr.

Ingredientai (7 kąsneliams):

  • 65 g Medjool datulių (be kauliukų);
  • 50 g migdolų sviesto + papuošimui;
  • 65 g šviežių aviečių + papuošimui (3 avietės viename kąsnelyje);
  • 1 arbat. šaukšt. rudojo nerafinuoto cukraus;
  • 90 g juodojo šokolado (ne mažiau kaip 70 proc. kakavos).

Pastaba: reikės silikoninės mini keksiukų formelės, kurios viršaus skersmuo 4,5 cm. Galite naudoti ir popierines keksiukų formeles.

Gaminimas:

1. Virš garų vonelės išlydome juodąjį šokoladą. Tirpdome lėtai, nedaug maišydami.

2. Keksiukų formeles dedame ant mažos kepimo skardos, kuri tilptų į šaldytuvą. Į formeles pilame po šaukštelį šokolado taip, kad tolygiai pasiskirstytų. Pavartome, kad kraštai irgi užsipildytų šokoladu. Dedame į šaldytuvą, kad sušaltų.

3. Į trintuvo indą dedame datules karamelės sluoksniui. Sukame iki vientisos masės. Dedame migdolų sviestą ir sukame, kol migdolų sviestas susimaišys su datulių karamele. Gautą masę krečiame į formelių vidurį.

4. Avietes beriame į mažą puodą su šaukšteliu rudojo cukraus ir verdame, kol sutirštės. Atvėsus pilame ant karamelės sluoksnio.

5. Ant viršaus dedame po truputėlį migdolų sviesto ir puošiame avietėmis. Dedame į šaldytuvą atvėsti, mažiausiai 2 valandoms.

FeedMySister nuotr./Aviečių ir migdolų sviesto kąsneliai su datulių karamele
FeedMySister nuotr./Aviečių ir migdolų sviesto kąsneliai su datulių karamele

Mažas patarimas: kaip išlydyti šokoladą garų vonelėje?

Ją paruošti labai paprasta. Jums reikės puodo ir metalinio arba keraminio indo. Indą reikia uždėti ant puodo taip, kad dugnas nesiektų vandens ir tvirtai laikytųsi. Puode vandens turėtų būti nedaug. Kai vanduo užverda, ugnį reikia sumažinti iki labai nedidelės, ant viršaus dėti indą su gabalėliais sulaužytu šokoladu.

Feed My Sister maisto tinklaraštį kuria dvi sesės Rūta ir Asta, neseniai išleidusios pirmąją knygą „Natūraliai saldu“ apie tai, kaip negaištant daug laiko pasilepinti saldumynais iš natūralių ingredientų. Savo tinklaraštyje sesės dalijasi šiuolaikišku požiūriu į maistą, kuris turi būti ne tik skanus, bet ir įvairus bei naudingas. Nuo šiol FeedMySister.com kartais pasidalys receptais ir su 15min skaitytojais.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“