„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

FeedMySister receptas: aviečių ir riešutų sviesto plokštainėliai „flapjack“

Superlengvas kepinys savaitgaliui, kai suplanuota daug veiklos, ar savaitės pradžiai. Aviečių džemas ir riešutų sviestas tai, kaip sakoma, „marriage made in heaven“ – būtinai bandykite ir parašykite, ar patiko. Ispaninio šalavijo sėklų („chia“) džemą galite keisti paprastu, bet žiūrėkite, kad nebūtų per saldus.
Tinklaraštininkės Rūta ir Asta ir jų gamintas skanėstas
Tinklaraštininkės Rūta ir Asta ir jų gamintas skanėstas / Tinklaraštinininkių ir „Sarune Zurba Photography“ nuotr.

Ingredientai:

plokštainėliams „flapjack“:

  • 60 g greitai paruošiamų avižinių dribsnių (būtini greito paruošimo dribsniai, tad ieškokite šio užrašo ant pakuočių);
  • 45 g maltų migdolų;
  • 10 g kokosų drožlų;
  • 40 g klevų sirupo;
  • 30 g kokosų aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. glotnaus riešutų sviesto (galite naudoti migdolų, anakardžių, žemės riešutų);
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės pastos;
  • 3 datulės.

aviečių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas:

  • 120 g aviečių;
  • 1 valg. šaukšt. klevų sirupo;
  • 1,5 valg. šaukšt. ispaninio šalavijo sėklų (chia) sėklų.

Dar jums reikės stačiakampės 20 × 10 cm formos.

Gaminimas:

1. Uogas dedame į puodą su klevų sirupu ir vis pamaišydami, po truputį trindami, verdame nedideliame karštyje apie 10 minučių, kol jos išskirs sulčių ir suminkštės. Suberiame ispaninio šalavijo (chia) sėklas. Gerai išmaišome ir paliekame brinkti apie 20–30 minučių.

2. Įkaitiname orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros, kepimo funkcija – su ventiliatorumi.

3. Į dubenėlį beriame avižas, migdolus, kokosų drožles. Pilame klevų sirupą, dedame šaukštą riešutų sviesto, vanilės pastą ir viską išmaišome.

4. Puode išlydome kokosų aliejų ir pilame į dubenėlį su avižomis. Išmaišome ir atidedame 2 šaukštus į atskirą dubenėlį.

5. Į elektrinio trintuvo indą dedame datules, smulkiname ir, kai jau matome, kad viskas virsta vientisa mase, dedame didesnę dalį avižų masės ir pulsuojančiu režimu sukame, kol ingredientai susimaišys.

6. Gautą masę dedame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir paspaudžiame, kad tolygiai pasiskirstytų. Kepame 10 minučių.

7. Po 10 minučių ant viršaus pilame aviečių džemą (3 šaukštus) ir dar kepame apie 5 minutes. Po 5 minučių ant viršaus dedame likusį riešutų sviestą, atsargiai paskirstome ir užbarstome atidėtus 2 šaukštus avižų masės. Kepame dar apie 15 minučių, arba kol apsukrus. Iškepus paliekame atvėsti skardoje.

8. Pjaustome į 10 dalių. Rekomenduojame suvartoti per dvi dienas.

Tinklaraštinininkių nuotr. /Aviečių ir riešutų sviesto plokštainėliai „flapjack“
Tinklaraštinininkių nuotr. /Aviečių ir riešutų sviesto plokštainėliai „flapjack“

Feed My Sister maisto tinklaraštį kuria dvi sesės Rūta ir Asta, neseniai išleidusios pirmąją knygą „Natūraliai saldu“ apie tai, kaip nesugaištant daug laiko pasilepinti saldumynais iš natūralių ingredientų. Savo tinklaraštyje sesės dalijasi šiuolaikišku požiūriu į maistą, kuris turi būti ne tik skanus, bet įvairus ir naudingas. Nuo šiol FeedMySister.com kartais pasidalys receptais ir su „15min“ skaitytojais.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“