Ingredientai:
plokštainėliams „flapjack“:
- 60 g greitai paruošiamų avižinių dribsnių (būtini greito paruošimo dribsniai, tad ieškokite šio užrašo ant pakuočių);
- 45 g maltų migdolų;
- 10 g kokosų drožlų;
- 40 g klevų sirupo;
- 30 g kokosų aliejaus;
- 2 valg. šaukšt. glotnaus riešutų sviesto (galite naudoti migdolų, anakardžių, žemės riešutų);
- 1 arbat. šaukšt. vanilės pastos;
- 3 datulės.
aviečių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas:
- 120 g aviečių;
- 1 valg. šaukšt. klevų sirupo;
- 1,5 valg. šaukšt. ispaninio šalavijo sėklų (chia) sėklų.
Dar jums reikės stačiakampės 20 × 10 cm formos.
Gaminimas:
1. Uogas dedame į puodą su klevų sirupu ir vis pamaišydami, po truputį trindami, verdame nedideliame karštyje apie 10 minučių, kol jos išskirs sulčių ir suminkštės. Suberiame ispaninio šalavijo (chia) sėklas. Gerai išmaišome ir paliekame brinkti apie 20–30 minučių.
2. Įkaitiname orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros, kepimo funkcija – su ventiliatorumi.
3. Į dubenėlį beriame avižas, migdolus, kokosų drožles. Pilame klevų sirupą, dedame šaukštą riešutų sviesto, vanilės pastą ir viską išmaišome.
4. Puode išlydome kokosų aliejų ir pilame į dubenėlį su avižomis. Išmaišome ir atidedame 2 šaukštus į atskirą dubenėlį.
5. Į elektrinio trintuvo indą dedame datules, smulkiname ir, kai jau matome, kad viskas virsta vientisa mase, dedame didesnę dalį avižų masės ir pulsuojančiu režimu sukame, kol ingredientai susimaišys.
6. Gautą masę dedame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir paspaudžiame, kad tolygiai pasiskirstytų. Kepame 10 minučių.
7. Po 10 minučių ant viršaus pilame aviečių džemą (3 šaukštus) ir dar kepame apie 5 minutes. Po 5 minučių ant viršaus dedame likusį riešutų sviestą, atsargiai paskirstome ir užbarstome atidėtus 2 šaukštus avižų masės. Kepame dar apie 15 minučių, arba kol apsukrus. Iškepus paliekame atvėsti skardoje.
8. Pjaustome į 10 dalių. Rekomenduojame suvartoti per dvi dienas.
Feed My Sister maisto tinklaraštį kuria dvi sesės Rūta ir Asta, neseniai išleidusios pirmąją knygą „Natūraliai saldu“ apie tai, kaip nesugaištant daug laiko pasilepinti saldumynais iš natūralių ingredientų. Savo tinklaraštyje sesės dalijasi šiuolaikišku požiūriu į maistą, kuris turi būti ne tik skanus, bet įvairus ir naudingas. Nuo šiol FeedMySister.com kartais pasidalys receptais ir su „15min“ skaitytojais.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram