Ingredientai:
pagrindui:
- 70 g virtų avinžirnių (35 g nevirtų + 1/4 arbat. šaukšt. sodos);
- 50 g anakardžių;
- 30 g Medjool datulių be kauliukų;
- 2-3 valg. šaukšt. kokosų aliejaus.
viršutiniam sluoksniui:
- 50 g migdolų ir anakardžių riešutų sviesto;
- 1 valg. šaukšt. kokoso aliejaus;
- 100 g Medjool datulių be kauliukų;
- 25 g sezamų pastos (tahini);
- 25 g liofilizuotų aviečių;
- 1-2 valg. šaukšt. klevų sirupo.
Gaminimas:
1. Iš vakaro užmerkiame avinžirnius. Kitą dieną juos gerai nuplauname ir užpylę daug vandens verdame. Nuo užvirimo praėjus 5 minutėms, beriame sodą.
2. Verdame apie 30 minučių, vis paragaujame – avinžirnis turi tiesiog sutirpti burnoje. Išvirtus avinžirnius nukošiame ir paliekame visiškai atvėsti.
3. Elektriniame smulkintuve išsukame datules su kokoso aliejumi. Gautą masę dedame į dubenį. Į tą patį smulkintuvą dedame anakardžius – šiek tiek juos pasmulkinus, sudedame avinžirnius ir išsukame kartu iki vientisos masės. Ją sumaišome su dubenyje esančia datulių karamele ir išmaišome iki masės – ji bus batonėlio pagrindas.
4. Išklojame gauta mase formelės dugną. Dedame į šaldymo kamerą 30 minučių.
5. Gaminame viršutinį sluoksnį. Elektriniame smulkintuve išsukame datules su kokoso aliejumi iki karamelės konsistencijos. Dubenėlyje šaukštu sumaišome šią masę su riešutų sviestu. Dedame ant sušalusio pirmojo sluoksnio ir dedame į šaldymo kamerą 20 minučių.
6. Į mažą smulkintuvo indą dedame liofilizuotas avietes ir sukame iki miltelių, tada pilame klevų sirupą, tahini ir sukame iki vientisos tirštos masės, kurią uždedame ant antro batonėlio sluoksnio. Dedame atgal į kamerą, o sustingus jau galima mėgautis.
Šiuos batonėlius galima laikyti ir šaldytuve, tik tada jie labai nežymiai patamsėja.
Skanaus!
Maisto tinklaraštis FeedMySister.com yra apie meilę maistui ir sau – ieškant ir atrandant pusiausvyrą savo lėkštėje. Kūryba užsiima dvi sesės – Rūta ir Asta, kurioms svarbu, ką jos valgo, nes geras maistas itin svarbus gerai savijautai. Kiekvieną savaitę FeedMySister.com dalinasi receptais ir su 15min skaitytojais.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.