FeedMySister receptas: burokėlių ir lęšių salotos su džiovintų pomidorų tyre

Aš beveik niekada nepagalvoju: „kaip norėčiau salotų!“ Jas dažniausiai valgau kaip garnyrą prie pagrindinio maisto, bet ne kaip savarankišką patiekalą. Šias salotas sudėliojome ne taip greitai – užtrukome, kol gavome tai, kas patinka. Tai sočios salotos, o jų skonių balansas labai geras: rūgštu, saldu, sūru ir kartu. Nėra to jausmo, kad kramtytum salotos lapą ir galvotum – „gal reikia duonos pasiimti?“
Tinklaraštininkės ir jų ruoštos salotos
Tinklaraštininkės ir jų ruoštos salotos / FeedMySister, Šarūnės Zurba nuotr.

Ingredientai (2 porcijoms):

  • 170 g virto/kepto burokėlio;
  • 120 g lęšių (virtų namie arba konservuotų);
  • 30 g saulėje džiovintų pomidorų (skaniausia – pusiau džiovinti);
  • 10 g šviežių mėtų;
  • 1 labai nedidelė česnako skiltelė;
  • 10 g medaus (indelį, kuriame yra medus, įdėkite į šilto vandens vonelę, kad medus suskystėtų);
  • 10 g grūdėtųjų garstyčių;
  • 30 g ožkos sūrio arba fetos;
  • 10 g šviežių gražgarsčių;
  • 15 g lazdyno riešutų;
  • druskos.

Gaminimas:

1. Burokėlį supjaustome 1,5 cm dydžio kubeliais ir sumaišome su garstyčiomis, medumi, tarkuotu česnaku ir šiek druskos. Viską gerai išmaišome.

2. Lazdyno riešutus dedame į iki 180 °C temperatūros įkaitintą orkaitę ir pakepame apie 8–10 minučių, kol suskeldės riešuto luobelės. Kai jau galime paimti į rankas, patriname tarp delnų – taip pašaliname luobeles. Riešutus perpjauname per pusę.

3. Džiovintus pomidorus dedame į elektrinį smulkintuvą (blenderį) ir išsukame iki tyrės.

Salotos susideda taip:

  • džiovintų pomidorų tyrė;
  • burokėliai;
  • lęšiai;
  • sukapota šviežia mėta;
  • gražgarstės;
  • sūris;
  • lazdyno riešutai.

Kai testuodavau šias salotas ir nešdavausi kitą dieną į darbą, per pietus valgant aplankydavo tas jausmas, kad su tokiu pietų dėžutės turiniu reikia savimi rūpintis ir mylėti.

Skanaus!

FeedMySister nuotr./Burokėlių ir lęšių salotos su džiovintų pomidorų tyre
FeedMySister nuotr./Burokėlių ir lęšių salotos su džiovintų pomidorų tyre

Feed My Sister maisto tinklaraštį kuria dvi sesės Rūta ir Asta, neseniai išleidusios pirmąją knygą „Natūraliai saldu“ apie tai, kaip nesugaištant daug laiko pasilepinti saldumynais iš natūralių ingredientų. Savo tinklaraštyje sesės dalijasi šiuolaikišku požiūriu į maistą, kuris turi būti ne tik skanus, bet įvairus ir naudingas. Nuo šiol FeedMySister.com kartais pasidalys receptais ir su 15min skaitytojais.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis