Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FeedMySister receptas: filo tešlos pyragas su feta ir špinatais

Fetos ir špinatų pyragas puikiai tinka, kai norisi kažko šventiško, bet be mėsos. Traški filo tešla ir pilnas skonio fetos ir žalumynų įdaras sukuria nepakartojamą derinį.
Tinklaraštininkės Rūta ir Asta bei jų keptas pyragas
Tinklaraštininkės Rūta ir Asta bei jų keptas pyragas / Tinklaraštininkių, Šarūnės Zurba nuotr.

Ingredientai:

  • 1 poras;
  • 1 česnako skiltelė;
  • 1 citrina;
  • 150 g fetos sūrio;
  • 1 kiaušinis;
  • 15 g krapų;
  • 15 g mėtų;
  • 75 g lapinio kopūsto (galite keisti špinatais);
  • 75 g meškinio česnako (galite keisti špinatais);
  • 8-10 filo tešlos lakštų;
  • 100 g sviesto;
  • juodojo sezamo arba aguonų, papuošimui.

Gaminimas:

1. Įkaitiname orkaitę iki 180°C laipsnių temperatūros, kepimo funkcija – su ventiliatoriumi.

2. Įkaitiname puodą, išlydome gabalėlį (20 g) sviesto, įpilame alyvuogių aliejaus – į įkaitintus riebalus dedame smulkiai supjaustytą porą (baltąją jo dalį) ir česnako skiltelę, ant nedidelės ugnies kepame, kol suminkštės, bet neparuduos.

3. Smulkiai supjaustome lapinį kopūstą (ar kitą pasirinktą žalumyną) ir dedame į keptuvę kartu su poru. Kepame dvi minutes, kol žalumynas suminkštės. Galiausiai dedame susmulkintą meškinį česnaką (jei naudojame) ir dar pakepiname 30 sekudžių. Paliekame atšalti.

4. Smulkiai supjaustome krapus ir mėtas. Dedame į dubenį. Rankomis sutrupiname fetos sūrį. Nutarkuojame vienos citrinos žievelę ir viską išmaišome.

5. Į dubenį dedame keptus žalumynus. Pirma rankomis paspaudžiame, kad neliktų vandens, ypač jei keisite kopūstą ir meškinį česnaką į špinatus. Viską išmaišome, dedame pipirų ir vieną kiaušinį. Druskos čia nereikia, nes feta yra sūri.

6. Išlydome likusį sviestą.

7. Atidarome tešlos lakštų pakuotę ir uždengiame juos drėgnu rankšluosčiu.

8. Apvalios kepimo formos dugną (mes naudojome 20 cm skersmens) patepame lydytu sviestu ir pradedame dėlioti filo tešlos lakštus ratu kaip parodyta nuotraukoje. Kiekvieną lakštą patepame sviestu prieš dedant kitą. Kai lakštais užpildome formos dugną, dedame dar antrą sluoksnį, bet tik kelis lapus.

Tinklaraštininkių nuotr. /Filo tešlos pyrago su feta ir špinatais formavimas
Tinklaraštininkių nuotr. /Filo tešlos pyrago su feta ir špinatais formavimas

9. Į lakštais išklotą formą dedame įdarą ir ant viršaus pradedame lankstyti iš formelės kyšančius lakštus. Ir vėl kiekvieną lakštą patepame sviestu prieš dedant kitą.

10. Pyrago viršų patepame sviestu ir užbarstome sezamo sėklas arba aguonas. Kepame 40 minučių.

11. Valgome karštą arba kambario temperatūros.

Tinklaraštininkių nuotr. /Filo tešlos pyragas su feta ir špinatais
Tinklaraštininkių nuotr. /Filo tešlos pyragas su feta ir špinatais

Feed My Sister maisto tinklaraštį kuria dvi sesės Rūta ir Asta, knygos „Natūraliai saldu“ autorės. Ji yra apie tai, kaip nesugaištant daug laiko pasilepinti saldumynais iš natūralių ingredientų. Savo tinklaraštyje sesės dalijasi šiuolaikišku požiūriu į maistą, kuris turi būti ne tik skanus, bet įvairus ir naudingas. Nuo šiol FeedMySister.com kartais pasidalys receptais ir su 15min skaitytojais.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais