Ingredientai:
- 65 g nekepintų grikių;
- 45 g pūstų ryžių;
- 100 g mėgstamų riešutų (mes naudojom migdolus);
- 30 g moliūgų sėklų;
- 30 g kokosų aliejaus;
- 50 g klevų sirupo;
- 1 arbat. šaukšt. cinamono.
Gaminimas:
1. Įkaitiname orkaitę iki 180C laispnių (funkcija su ventiliatoriumi).
2. Kepimo skardą klojame kepimo popieriaus.
3. Riešutus susmulkiname į kelias dalis.
4. Mažame puode išlydome kokosų aliejų, o tada pilame klevų sirupą.
5. Dubenyje sumaišome grikius, pūstus ryžius, riešutus, moliūgų sėklas, cinamoną ir karštą kokosų aliejų su klevų sirupu. Gerai išmaišome, nes svarbu, kad viskas pasidengtų aliejaus-sirupo mišiniu, tada paskleidžiame ant paruoštos kepimo skardos.
6. Kepame 20 minučių, vis pamaišydami, kad granola nesudegtų.
7. Atvėsusią granolą laikome sandariame inde iki mėnesio.
Granolai, kurią matote nuotraukoje, pagaminti mes naudojome tris šaukštus graikiško jogurto į kurį įmaišėme 1 šaukštelį žemės riešutų sviesto ir truputėlį klevų sirupo. Ant viršaus dėjome prinokusias kriaušes ir paruoštą granolą. Galiausiai dar užlašinome šlakelį klevų sirupo, bet tai jau kiekvieno skonio reikalas.
Feed My Sister maisto tinklaraštį kuria dvi sesės Rūta ir Asta, neseniai išleidusios pirmąją knygą „Natūraliai saldu“ apie tai, kaip nesugaištant daug laiko pasilepinti saldumynais iš natūralių ingredientų. Savo tinklaraštyje sesės dalijasi šiuolaikišku požiūriu į maistą, kuris turi būti ne tik skanus, bet įvairus ir naudingas. FeedMySister.com kartais pasidalija receptais ir su 15min skaitytojais.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram