Ingredientai:
- 1 skardinė konservuotų avinžirnių;
- 2 valg. šaukšt. tahini pastos;
- 2 nedidelės skiltelės česnako;
- 1 citrinos sultys;
- 1/2 arbat. šaukšt. malto kumino;
- tyro alyvuogių aliejaus;
- druskos;
- pipirų;
- 60 g vidutinio dydžio avižinių dribsnių;
- 20 g spragintos kynvos;
- 20 g moliūgų sėklų;
- 80 g pistacijų;
- 60 g džiovintų spanguolių;
- 1 kiaušinio baltymas;
- 1 valg. šaukšt. kokosų aliejaus;
- granatų sėklų;
- šparagų,morkų,agurkų, ropių, ridikėlių ir kitų daržovių.
Gaminimas:
1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 150 C. Dideliame inde sumaišykite pistacijas, avižinius dribsnius, spragintą kynvą, susmulkintas džiovintas spanguoles ir moliūgo sėklas. Kitame dubenėlyje lengvai išplakite kiaušinio baltymą ir sumaišykite su šaukštu kokosų aliejaus. Supilkite į sausus ingredientus, gerai išmaišykite ir dėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
2. Kepkite apie 20 minučių. Leiskite atvėsti (sandariame indelyje galite laikyti mėnesį);
3. Gaminame humusą: nusunkiame avinžirnius, pasilikdami skystį, kurio prireiks vėliau reguliuojant humuso tirštumą. Sudedame avinžirnius, tahini pastą, česnako skilteles, kuminą į elektrinį virtuvės kombainą, išspaudžiame citriną, įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus, šiek tiek druskos, pipirų ir viską sutriname iki vientisos masės. Jeigu rodosi per tiršta, tuomet pilame skysčio, kuriame buvo konservuoti avinžirniai, tol kol gausime norimą konsistenciją.
4. Dedame į lėkštę humuso, apšlakstome alyvuogių aliejumi, beriame granolos ir granato sėklų. Valgome su šviežiomis daržovėmis.
Skanaus!
Maisto tinklaraštis FeedMySister.com yra apie meilę maistui ir sau – ieškant ir atrandant pusiausvyrą savo lėkštėje. Kūryba užsiima dvi sesės – Rūta ir Asta, kurioms svarbu, ką jos valgo, nes geras maistas itin svarbus gerai savijautai.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.