FeedMySister receptas: jogurtinė „panna cotta“ su braškėmis

Tai itališkas desertas, tinkantis vasarai. „Panna cotta“ itališkai reiškia virta grietinėlė, bet, kad būtų šiek tiek lengviau, šį kartą ją maišome su jogurtu. Su panna cotta tinka visos sezoninės uogos, tačiau šiame recepte ją derinome su braškėmis.
Tinklaraštininkės ir jų ruoštas desertas
Tinklaraštininkės ir jų ruoštas desertas / FeedMySister nuotr.

Tiesa, labai svarbus šio deserto išvertimo momentas, tad indelį šiek tiek palaikome karštame vandenyje – tiek, kad atliptų nuo sienelių, bet ne per ilgai, kad nepradėtų tirpti. Paprastas patarimas: įdėjus indelį į karštą vandenį skaičiuoti reikia iki 7!

Ingredientai (6 indeliams):

  • 250 ml riebios (35 proc.) grietinėlės;
  • 200 g natūralaus jogurto;
  • 60 g beržų cukraus (jei neturite, galite naudoti paprastą baltą);
  • 3 lapeliai želatinos;
  • braškių.

Gaminimas

1. Naudoju beržų cukrų, kuris turi mažiau kalorijų nei įprastas cukrus, bet yra labai panašaus saldumo. Jeigu neturite, galite naudoti įprastą baltą cukrų arba skystą šviežią medų – pastarasis nežymiai pakeis deserto spalvą ir skonį.

2. Į puodą supilame grietinėlę su cukrumi ir užverdame. Paverdame kelias minutes ir išjungiame.

3. Dubenėlyje su šaltu vandeniu 5 minutes palaikome visiškai pamerktus želatinos lapelius. Išbrinkus juos nusunkiame ir sudedame į šiltą grietinėlę. Išmaišome, kol ištirpsta.

4. Kai grietinėlė tampa vos vos šilta, įmaišome jogurtą. Gerai išmaišome ir išpilstome į indelius (7,5 cm skersmens, 4,5 cm aukščio) ir dedame į šaldytuvą, kad per naktį visiškai atvėstų.

5. Prieš patiekiant, užverdame vandenį, pilame į dubenėlį, o tada statome panna cotta indelį ir skaičiuojame iki 7. Traukiame ir verčiame į paruoštą lėkštę. Ant viršaus dedame sezoninių uogų, šįkart naudojome braškes.

Skanaus!

FeedMySister nuotr./Panna cotta su braškėmis
FeedMySister nuotr./Panna cotta su braškėmis

Maisto tinklaraštis FeedMySister.com yra apie meilę maistui ir sau – ieškant ir atrandant pusiausvyrą savo lėkštėje. Kūryba užsiima dvi sesės – Rūta ir Asta, kurioms svarbu, ką jos valgo, nes geras maistas itin svarbus gerai savijautai. Nuo šiol FeedMySister.com kartais pasidalys receptais ir su 15min skaitytojais.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų