„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

FeedMySister receptas: keptų daržovių salotos su avokadu ir apelsininiu padažu

Tai yra labai retas atvejis, kai vieną patiekalą sukūrėme ir pagaminome abi kartu. Užsukusios į turgų susirinkome tai, kas tuo metu buvo: kalafioras, paprikos, šparaginės pupelės ir kiti sezoniniai (ir nelabai) ingredientai. Išėjo puikios salotos lengvai vakarienei, pietų dėžutei ar kaip garnyras prie pagrindinio patiekalo.
Tinklaraštininkės Rūta ir Asta bei jų gamintos salotos
Tinklaraštininkės Rūta ir Asta bei jų gamintos salotos / Tinklaraštininkių archyvo nuotr.

Ingredientai (2 porcijoms):

  • 1/2 kalafioro;
  • 1 nedidelė paprika;
  • sauja šparaginių pupelių;
  • 1/2 arbat. šaukšt. garam masala prieskonių mišinio (žemiau rasite receptą, kaip pasigaminti patiems);
  • 1/2 arbat. šaukšt. malto žagrenio (sumac);
  • druskos;
  • ypač tyro (extra virgin) alyvuogių aliejaus;
  • sauja gražgarsčių;
  • `1/2 avokado.

padažui:

  • 1/2 apelsinų sulčių;
  • 1 valg. šaukšt. ypač tyro alyvuogių aliejaus;
  • 1 arbat. šaukšt. raudonojo vyno acto;
  • 1 arbat. šaukšt. klevų sirupo;
  • druskos;
  • šviežiai grūstų juodųjų pipirų.
Tinklaraštininkių archyvo nuotr./Keptų daržovių salotos su avokadu ir apelsininiu padažu
Tinklaraštininkių archyvo nuotr./Keptų daržovių salotos su avokadu ir apelsininiu padažu

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių (režimas su vėjeliu).

2. Supjaustome kalafiorą, papriką ir nupjauname šparaginių pupelių galus. Viską beriame į kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi. Apšlakstome alyvuogių aliejumi, beriame druskos ir prieskonių. Rankomis gerai išmaišome.

4. Daržoves kepame apie 20 minučių.

5. Į dubenėlį dedame ir sumaišome padažui reikiamus ingredientus.

6. Kol kepa daržovės, į lėkštes pasmulkiname gražgarstes ir susipjaustome avokadą.

7. Lėkštėse ant gražgarsčių paskirstome keptas daržoves, avokadą ir užpilame padažo. Galima dar šiek tiek užbarstyti žagrenio.

Skanaus!

Tinklaraštininkių archyvo nuotr./Keptų daržovių salotos su avokadu ir apelsininiu padažu
Tinklaraštininkių archyvo nuotr./Keptų daržovių salotos su avokadu ir apelsininiu padažu

Garam masala mišiniui:

  • 1 arbat. šaukšt. nemaltų juodųjų pipirų;
  • 2 arbat. šaukšt. kumino;
  • 2 arbat. šaukšt. kalendros sėklų;
  • 1 arbat. šaukšt. kardamono sėklų (apie 10–15 žalių kardamonų);
  • 1 arbat. šaukšt. gvazdikėlių;
  • 4 cm cinamono lazdelė;
  • 1/2 muskato riešuto.

Gaminimas:

Visus prieskonius, išskyrus muskatą, sudėkite į sausą keptuvę ir ant vidutinės ugnies pakepinkite 2 minutes kad išryškėtų aromatinės sąvybės, tada sudėkite į grūstuvę ir sutrinkite. Muskato riešutą sutarkuokite smulkia tarka ir viską sumaišykite kartu.

Maisto tinklaraštis FeedMySister.com yra apie meilę maistui ir sau – ieškant ir atrandant pusiausvyrą savo lėkštėje. Kūryba užsiima dvi sesės – Rūta ir Asta, kurioms svarbu, ką jos valgo, nes geras maistas itin svarbus gerai savijautai. Nuo šiol FeedMySister.com kartais pasidalys receptais ir su 15min skaitytojais.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“